VIDEO. Imagini șocante cu prăbușirea avionului în Kazan surprinse de camerele de supraveghere

0
79
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/3Fec733f1hY?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Imagini șocante cu avionul prăbușit dumincă seara au fost date publicității. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care aeronava s-a izbit de sol. 

 

Un avion Boeing 737 care efectua o cursă între oraşele Moscova şi Kazan s-a prăbuşit la aterizare. În urma exploziei, toţi cei aflaţi la bord – 44 de pasageri şi 6 membri ai echipajului – au murit. 

După ce au analizat cele două cutii negre ale aeronavei, anchetatorii au exclus varianta comiterii unui atentat. Ei iau acum în considerare cinci posibile cauze ale producerii accidentului. Astfel, de vină poate fi o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică, combustibilul de slabă calitate, condiţiile meteorologice nefavorabile sau o eroare a turnului de control. 

Aeronava prăbuşită pe aeroportul Kazan a fost exploatată şi în România de compania Blue Air, în perioada august 2005- mai 2008. Avionul a zburat timp de 23 de ani cu şapte companii aeriene şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în anul 2001. Atunci, avionul care transporta 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupându-i-se o parte a trenului de aterizare. 

Pompierii au reuşit să stingă complet flăcările la o oră de la producerea tragediei. Potrivit agenţiilor de presă ruseşti, avionul a încercat de trei ori să aterizeze. 

„Avionul zbura lent, însă înainte de aterizare a început să vibreze puternic. Iniţial, am crezut că e din cauza vremii, însă am văzut pe geam că vremea era destul de bună. Avionul tremura cu totul şi se mişca tare dintr-o parte în alta. A avut o primă încercare de aterizare, dar a fost una nereuşită”, a declarat un martor ocular.

Până în acest moment, au fost identificate 10 dintre victime. Printre acestea se află și doi copii, unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan şi şeful FSB-ului local, echivalentul KGB-ului sovietic. Potrivit autorităţilor, la bordul aeronavei se afla şi un cetăţean britanic. 

Aparatul de zbor aparţinea companiei Tatarstan, ce realizează curse charter în toate oraşele Rusiei precum şi către destinaţii internaţionale. Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre eroare de pilotaj sau defecţiune tehnică. Anchetatorii iau în calcul şi condiţiile meteo nefavorabile. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat crearea de urgenţă a unei comisii speciale pentru a afla din ce cauză s-a produs tragedia aviatică. 

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments