Cea mai mare oroare a lumii contemporane: LAGĂRELE DE MUNCĂ PENTRU DEȚINUȚII POLITICI DIN COREEA DE NORD

0
132

Regimul de la Phenian dezminte informațiile potrivit cărora în Coreea de Nord ar exista lagăre de muncă pentru deținuții politici, însă mărturiile unui fost gardian și imaginile din satelit scot la iveală detalii ținte secrete de regimul lui Kim Jog-un.

 

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International (AI) a publicat noi imagini prin satelit cu lagărele din Coreea de Nord precum și mărturia unui transfug nord-coreean care a lucrat la gardian într-un astfel de lagăr. 

Domnul Lee a făcut parte din rândul conducerii securităţii lagărului 16 începând din anii ’80 şi până la mijlocul anilor ’90, când a reușit să fugă din țară. 

El a povestit pentru Amnesty International detalii despre deținuții din aceste lagăre. Lee afirmă că „deţinuţii erau obligaţi să îşi sape mormântul, după care erau ucişi cu lovituri de ciocan în ceafă”, arată EVZ.ro.

 

 

 

Femeile aveau parte de un tratament ”aparte”. Deținutele erau violate și apoi omorâte. „După ce petreceau o noapte «de serviciu» la conducători de rang înalt, femeile era necesar să moară, pentru ca nimeni să nu descopere acest secret. Acelaşi lucru se întâmplă şi în majoritatea lagărelor pentru deţinuţi politici”, a declarat el.

Organizația Amnesty afirmă, bazându-se pe imaginile din satelit, că aceste tabere de muncă se exting și că fotografiile relevă „prezenţa unor noi spaţii de locuit, ceea ce indică o uşoară creştere a populaţiei închise”.

În prezent, în Coreea de Nord sunt închiși 150.000-200.000 de oameni, iar foștii deținuți care au reușit să fugă din țară spun că majoritatea acestora sunt înfometați și forțați să muncească până mor, arată EVZ.ro.

O comisie de anchetă a ONU deschisă la Seul analizează mărturii ale foștilor deținuți din închisorile Coreei de Nord. ”ONU a încercat să poarte o discuție cu liderii nord coreeni pe marginea subiectului drepturilor omului, iar această comisie deschisă în Coreea de Sud este o nouă metodă prin care se încearcă o înbunătățire”, spune Bill Schabas, profesor de drept internațional la Universitatea Middlesex din Marea Britanie.

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCulmea profesionalismului. Doi angajați de la gaze au dat foc unei locuințe în timp ce verificau eventuale scăpări la rețea
Articolul următorFOTO HOT! Dacă te țin baierele, O POȚI AVEA cu doar 40.000 de dolari pe lună
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments