Cu nașul la Primărie: CUMETRIILE VICEPRIMARULUI. Dacă nu vrea nimeni să vă fie naş sau cumătru, apelaţi la Mihai Chirica. Nu refuză pe nimeni

0
3698

Mihai Chirica a botezat copiii a doi patroni de firme de taximetrie, a devenit cumătru cu Vasile Puşcaşu, care are Unistil, iar în urmă cu puţin timp l-a cununat pe comandantul Jandarmeriei Iaşi. „Îmi vine foarte greu să refuz, e un gest creştinesc”, explică viceprimarul.

 

Deşi destul de tânăr şi trecut prin două căsnicii eşuate, viceprimarul Mihai Chirica nu mai pridideşte să onoreze invitaţiile de a fi naş de botez sau de cununie. El spune că îi vine foarte greu să refuze pe cei care îl roagă să le fie naş şi că se simte onorat de fiecare dată. „Fac un bine, e un gest creştinesc, nu sunt capabil să spun <nu>”, motivează viceprimarul. Despre „relaţiile de cumetrie” care pot ţese un sistem în jurul funcţiei sale, Mihai Chirica spune că s-a gândit la acest risc de imagine, dar că nu are nimic de ascuns: „Ce are una cu alta? Botez un copilaş, nu închei un contract cu părinţii, în numele Primăriei. Dimpotrivă, părinţii ştiu că nu pot apela la mine pentru că sunt expuşi public”.

 

Mihai Chirica, un naş fericit la botezul fiicei lui Cătălin Toderaşcu, patronul Lux Taxi

Prieten cu taximetriştii

În 2008, fetiţa lui Mihai Chirica şi a soţiei sale din acea vreme, Ana Fodoreanu, a fost botezată de parohul Bisericii Vulpe de pe Sărărie, Mihail Grigoraş. Preotul este printre cei mai respectaţi oameni ai bisericii din Iaşi şi are un cuvânt de spus şi la nivelul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Petrecerea a avut loc la Motel Bucium
După un an, în 2009, Chirica a încheiat altă alianţă. De această dată cu Radu Zăvoi Norocea, patronul companiei de taximetre RVR. În calitate de director tehnic, Mihai Chirica avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de taxi. Drept urmare, a botezat-o pe Luminiţa, fetiţa soţilor Radu şi Renata Norocea.
Lista patronilor de taxi continuă. De această dată, în 2013, în calitate de viceprimar, Chirica a botezat-o pe fetiţa patronului de la Lux Taxi, Cătălin Toderaşcu. Micuţa Ecaterina a fosta botezată de tandemul Mihai Chirica-Lucian Burlea (actualul director al Spitalului de Psihiatrie ”Socola). Toderaşcu este căsătorit cu Carmen Sandu, fostă realizatoare la televiziunea Tele M. Petrecerea a vut loc la Hotel Astoria.

 

Alianţă cu patronul Unistil

În 2010, tot în calitate de director tehnic, Mihai Chirca a devenit cumătru cu patronul firmei de transport Unistil Vasile Puşcaşu şi soţia acestuia, Monica, după ce l-a botezat pe Luca, băiatul celor din urmă. Vasile Puşcaşu deţine şi Motelul Bucium. Recent a fost numit preşedintele filialei ieşene al UNPR. Înţelegerea merge strună şi pe plan politic.
Puşcaşu operează pe piaţa transportului public din oraş cu câteva trasee de autobuze. Unistil a câştigat şi o licitaţie pentru furnizarea a 40 de autobuze second-hand, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, fiind singurul ofertant.

 

 

Vasile Puşcaşu (foto sus) a devenit şeful UNPR Iaşi. Comandantul Jandarmeriei (foto jos) este finul lui Mihai Chirica

 

 

Naş de cununie la fostul şef de la Drumuri

În 2012, Chirica a mai încheiat o alianţă cu fostul director de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Iulian Stoica. I-a cununat fiica, petrecerea având loc la unul din restaurantele aflate în complexul Palas. Şi, pentru că viitorul politician era divorţat, a fost ”nevoit” să cunune împreună cu soţii Costel şi Carmen Rădeanu. Rădeanu deţine restaurantul La Castel din pădurea Breazu. 

 

L-a binecuvântat şi pe şeful Jandarmeriei

La sfârşitul acestei veri, viceprimarul Mihai Chirica a ”parafat” altă înţelegere. De această dată cu Mircea Tulică, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi. Aflat la a doua căsătorie, Tulică s-a bucurat de venirea pe lume a unei fetiţe ce a fost botezată de Chirica. Soţia şefului Jandarmeriei, Mihaela Tulică, este angajată la primăria Iaşi. Mai precis, ocupă funcţia de consilier în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată municipalităţii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments