Gazoductul Iași-Ungheni, aproape de finalizare pe teritoriul românesc

0
120

Gazoductul Iași Ungheni este aproape de finalizare – cel puțin partea care traversează teritoriul românesc. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, dar și de Guvernul României vizează asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova.

 

Pe teritoriul Românesc gazoductul are aproape 33 de kilometri, iar dincolo de Prut, 11 kilometri. Prefectura Iași a anunțat că au fost săpate șanțurile și s-au asamblat țevile, iar în următoarele zile urmează să fie acoperite cu pământ în totalitate. Prin urmare lucrările care intrau în atribuția autorităților române au fost realizate în procent de 90%.

 

„Până la sfârşitul anului, şi vremea ţine cu noi, că ninsori până la anul nu se anunţă, probabil vor termina. Rămâne ca partea română să finalizeze numai subtraversarea Prutului. Partea moldoveană se pare că nu e la fel de avansată cum este partea română şi eu sper ca, până la sfârşitul lui februarie, termenul final să recupereze şi ei din lucrările pe care le mai au de făcut,” a declarat Romeo Olteanu, prefectul județului Iași.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdrian Năstase își petrece sărbătorile de iarnă acasă, cu soția. Pe 6 ianuarie va fi dat verdictul în dosarul Zambaccian
Articolul următorTrenuri suplimentare de Crăciun și de Anul Nou
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments