Manevre de război pe Continentul Negru. Armata franceză a demarat operaţiunile militare în Republica Centrafricană

0
136

O operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană, în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari, a început cu misiuni de patrulare în capitala Bangui, a anunţat vineri ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, relatează AFP.

„Operaţiunea a început”, iar forţele franceze prezente în Republica Centrafricană „au mobilizat patrule în Bagui”, a declarat ministrul pentru postul Radio France Internationale (RFI).

ONU a aprobat joi intervenţia franceză.

„O companie a sosit la Libreville ieri (joi) seară, iar un detaşament de elicoptere va fi (mobilizat) astăzi în zonă”, a mai declarat ministrul. O companie a armatei franceze numără aproximativ 150 de bărbaţi.

Misiunea militarilor francezi, sprijiniţi de forţa africană mobilizată la faţa locului, este de a asigura „o securitate minimă care ar permite punerea în aplicare a unei intervenţii umanitare, ceea ce nu este cazul astăzi”. Ea prevede „securizarea drumurilor (…) principale, pentru a le permite oamenilor să ajungă la spital”, a subliniat Jean-Yves Le Drian.

În parlalel, este necesar „ca forţele africane să fie capabile să garanteze securitatea teritoriului în cursul tranziţiei politice”, a adăugat ministrul.

După ce a primit acordul ONU, preşedintele francez, François Hollande, a anunţat, joi seară, o acţiune militară „imediată” în Republica Centrafricană, afectată de haos din martie, când preşedintele François Bozizé a fost înlăturat de la putere.

 

(Sursa: realitatea.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments