Pensie mărită pentru prostituatele din Olanda. Își desfășoară munca în „condiții dificile”

0
212

O societate care vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia cere ca prostituatele să beneficieze de acelaşi plan de pensionare ca fotbaliştii, deoarece şi ele efectuează o activitate fizică „dificilă”.

 

„Fotbaliştii şi prostituatele practică o activitate fizică dificilă pe care nu o pot face toată viaţa lor”, a declarat Wil Post, un jurist care supervizează o companie ce vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia, în oraşul Utrecht.

 

„Bărbaţii preferă femeile tinere: vine mereu o vârstă când prostituatele nu mai au de lucru”, a declarat Post, care a apreciat că este foarte greu pentru prostituate să aibă pensie.

„Uneori, după 10 ani, o prostituată vrea să renunţe la meserie, dar nu poate pentru că se trezeşte că nu are bani”, a adăugat Post, care asigură că acest plan le-ar putea ajuta pe femei să renunţe.

 

Juristul a cerut fiscului olandez să acorde prostituatelor aceleaşi condiţii fiscale ca fotbaliştilor: să poată economisi maxim 5.000 de euro pe lună pentru pensie, fără impozitare.

 

Prostituţia este legală în Olanda din anul 2000. Prostituatele care lucrează în bordeluri sunt salariate, au contract de muncă, asigurare socială, şomaj şi pensie de la stat, în general foarte mică.

 

Fiscul olandez a refuzat să confirme dacă a primit această cerere, subliniind că informaţia este confidenţială.

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments