Prins în flagrant când lua mită, un deputat conservator din Buzău a fugit cu procurorii pe urmă. A fost prins abia la Ploiești

0
62

Deputatul PC Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie după ce a fost prins de procurorii anticorupţie în timp ce primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău. În momentul în care au intervenit anchetatorii, parlamentarul a fugit cu maşina. Coman a fost prins la Ploieşti.

 

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul Partidului Conservator, Coman ar fi cerut unui denunţător, persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă (care la nivel politic ,,revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

 

Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.

 

În perioada 9 – 16 decembrie 2013, în acelaşi context, Gheorghe Coman i-ar fi cerut denunţătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei organizate pentru alegerea conducerii judeţene a PC (eveniment la care a şi fost reînvestit în funcţia de preşedinte). Procurorii menţionează că este vorba despre 3.140 lei.

 

Această sumă ar fi fost primită de Coman pe 18 decembrie 2013, acesta fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie. La intervenţia procurorilor, deputatul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracţiunii flagrante, sustrăgându-se urmăririi penale. În cele din urmă, Coman a fost prins la Ploieşti.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments