Tensiuni în administrația locală ieșeană. Primarul și președintele Consiliului Județean Iași își împart căsuțele pe pietonalul din centrul orașului

0
60

Foto: adevarul.ro

Tensiunile mocnite între cele două „palate” administrative de la Iaşi sunt pe cale să erupă după ce primarul Gheorghe Nichita (PSD) şi preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei (PNL) n-au reuşit să respecte o înţelegere banală.

Şefii de la Primărie şi de la Consiliul Judeţean Iaşi n-au reuşit să se pună de acord cu împărţirea spaţiului pietonal din centrul oraşului pentru organizarea unui târg de sărbători. În plus, şeful CJ Cristian Adomniţei a făcut comentarii ironico-acide pentru că primarul Gheorghe Nichita nu l-a invitat la o ceremonie de pe 1 decembrie organizată pentru aprinderea festivă a iluminatului de sărbători, arată Adevărul.

Cele două părţi n-au reuşit să se înţeleagă pentru organizarea unui târg comun astfel că, la Iaşi, vor exista două târguri de Crăciun la distanţă de câţiva zeci de metri, în perioada 13-22 decembrie.

Iniţial, preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei, a cerut Primăriei Iaşi acordul pentru montarea a 50 de căsuţe de lemn pe pietonalul Ştefan cel Mare, căsuţe în care comercianţii să-şi poată vinde mărfurile cu specific de Crăciun. Abia la distanţă de trei săptămâni, pe data de 7 noiembrie, cei de la CJ au primit o adresă de la Primărie prin care au fost informaţi că „cererea va fi riguros analizată”.

În lipsa unui aviz oficial, şefii CJ au dispus amplasarea a 50 de căsuţe pentru comercianţi pe strada Costache Negri, în faţa Bisericii „Trei Ierarhi”. Adomniţei susţine că şeful Poliţiei Locale i-a ameninţat pe angajaţii CJ că va dispune ridicarea căsuţelor cu macaralele. „Pe mine ameninţările nu mă fac să dau înapoi, ci mă incită”, a declarat ironic Cristian Adomniţei pentru media ieșeană.

 

Căsuţele Consiliului Judeţean

De cealaltă parte, cei de la Primărie susţin că este nevoie de trecerea prin Consiliul Local a propunerii de parteneriat venită din partea Consiliului Judeţean şi că o şedinţă a forului local n-a fost programată încă. „Singura chestie pe care o urmăreşte Poliţia Locală, şi i-am cerut în mod personal directorului Grumezea, este să se respecte planul de amplasament”, susţine viceprimarul Mihai Chirica citat de Adevărul.

În cele din urmă, angajaţii CJ au amenajat doar 30 de căsuţe pe strada Costache Negri, iar cei de la Primăria Iaşi alte opt căsuţe pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa sediului Primăriei.

În privinţa supărării lui Adomniţei cauzată de faptul că n-a fost invitat la ceremonia de aprindere a beculeţelor, cei de la primărie au replicat că ar fi putut să participe în calitate de cetăţean al oraşului.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments