Trei județe în beznă de la un banal scurtcircuit. Transelectrica a reușit abia după o oră să remedieze situația

0
73

Un scurtcircuit produs în urma unor lucrări făcute la rețeaua electrică din comuna suceveană Verești a fost suficient pentru județele Botoșani, Suceava și o parte din județul Neamț să rămână fără curent. Acestea au rămas fără tensiune la ora 15.30 timp de 2,5 minute, însă avaria a fost soluționată complet după aproximativ o oră.

 

Dacă în unele localități alimentarea cu curent electric a fost reluată după 10 minute, în altele, avaria a durat 45-50 de minute.  „Din ceea ce știm noi, a fost o eroare de sistem dar pe rețeaua națională, cea aparținând Transelectrica, nu operatorului zonal”, a explicat Cristian Șologon, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

 

Reprezentanții Transelectrica au oferit o explicație într-un comunicat de presă în care se arată că în urma unor lucrări efectuate la rețeaua electrică în localitatea Verești s-a produs un scurtcircuit care a dus la oprirea automată a mai multor transformatoare care au lăsat în totalitate fără energie județele Suceava și Botoșani, județul Neamț fiind parțial afectat. Repornirea manuală a transformatoarelor a prelungit avaria în unele localități și până la o oră.

 

În același comunicat, reprezentanții companiei precizează că nu au putut descoperi până la acest moment cum s-a putut produce o asemenea avarie de la manevra făcută de lucrători. Cauza incidentului este în curs de analiză.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO „pleașcă” de 10 milioane de lei de la Primărie pentru secretarul general adjunct al PSD
Articolul următorAfacere de succes rezervată studenților din Iași. Poșta specială care aduce plăcintele, borșul și sarmalele de la mama de acasă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments