VIDEO. Cum arată cel mai feroce peşte de apă dulce. Şi crocodilii fug de el

0
347
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/Q5rLhbSZxRE?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Cel mai agresiv peşte de apă dulce este fără îndoială Goliath, peştele-tigru care arată la fel de înspăimântător precum este denumirea sa.

 

Înfăţişarea lui spune totul despre potenţialul ofensiv pe care îl are, iar un astfel de exemplar a fost prins şi prezentat de Jeremy Wade, în cadrul emisiunii River Monsters de la Discovery. Acesta a măsurat 1.5 m lungime şi a cântărit 45 de kg. Pescarul a folosit drept momeală un somn uriaş şi a declarat că Goliath este o bestie în toată puterea cuvântului.

 

Cel mai mare peşte-tigru capturat cântăreşte 70 de kilograme. Există cinci tipuri, iar Goliat este, de departe, cel mai de temut dintre toţi. Are 32 de dinţi uriaşi şi trăieşte în Congo, in timp ce alţi peşti-tigri trăiesc în râul Zambezi şi în lacurile mai mari, Kariba (în Zambia şi Zimbabwe) şi Cabora Bassa (în Mozambic). 

Primii exploratori europeni ai fluviului Congo au rămas impresionaţi de înfăţişarea acestui peşte şi de forţa sa şi i-au atribuit numele personajului biblic. 

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments