Au furat de la gura copiilor. Șefa creșelor din Iași și contabilul au „dat o gaură” de jumătate de milion de lei la bugetul pentru achiziții

0
104

Sunt acuzaţi că au furat banii care trebuiau să ajungă la creşele din Iaşi. Este vorba despre directoarea de la Direcţia Creşe şi contabilul-şef al instituţiei. Ei ar fi deturnat peste jumătate de milion de lei, bani care urmau să ajungă la cele 11 unităţi din oraş. Cei doi s-au ales acum cu dosare penale.
 

Timp de patru ani, directoarea Direcţiei de Creşe, Felicia Curelaru, şi contabilul-şef Mihai Grigoriu au „stors” jumătate de milion de lei din bugetul creşelor din oraş, prin triplarea prețurilor de achiziție a electrocasnicelor, mobilierului sau alimentelor.

 

De exemplu, scaunele pentru copii erau achiziționate cu 8 lei și revândute cu 27 de lei bucata. Un model de fier de călcat de 137 de lei era revândut cu 300 de lei, iar un aragaz de 2.500 de lei a fost livrat cu 4.200 de lei.

 

De toate aceste achiziţii s-a ocupat o singură firmă. Neregulile au fost depistate în urma unui audit. Directoarea Felicia Curelaru a ieşit la pensie, la începutul acestui an, iar contabilul-şef Mihai Grigoriu urmează să fie suspendat din funcţie. Acum municipalitatea încearcă să recupereze prejudiciul în instanţă.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Tâlharii unei eleve de 13 ani din Iași, prinși după 2 săptămâni de căutări
Articolul următorBoierie pe bani publici. O șefă de serviciu din Primăria Iași, acuzată de CONFLICT DE INTERESE
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments