AUDIO/VIDEO. Dialog kafkian la Primăria Iaşi. Intenţia sculptorului Alin Neacşu de a dona două busturi autorităţilor locale s-a izbit de indiferenţa purtătorului de cuvânt

0
309
Sculptorul ieşean Alin Neacşu (Sursa: Facebook)
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/HotO9y2m9sg?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Sculptorul ieşean Alin Neacşu (Sursa: Facebook)

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a oferit, luni, un spectacol gratuit şi absurd la o întâlnire neprogramată pe care a avut-o cu un artist local.

Jurnaliştii prezenţi luni, 20 ianuarie, la sediul administraţiei ieşene au surprins un dialog halucinant între Sebastian Buraga, purtătorul de cuvând al instituţiei, şi Alin Neacşu, un sculptor din oraş care s-a oferit să doneze municipalităţii două busturi înfăţişându-i pe compozitorul Ciprian Porumbescu şi pe scriitorul Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Sculptorul spune că a creat statuile pentru a le înlocui pe cele similare furate din Parcul Copou în luna martie 2013. Trei busturi din bronz au fost furate atunci chiar din inima verde a Iaşiului, după ce agenţii Poliţiei Locale din Iaşi nu mai trecuseră în patrulare prin zonă timp de mai multe zile la rând, aminteşte Adevărul.

În vara anului trecut, municipalitatea a anunţat organizarea unui concurs de soluţii pentru refacerea busturile furate şi vândute apoi la fier vechi. Bugetul anunţat pentru artiştii plastici care vor câştiga proiectul este de 75.000 de lei.

 

Sebastian Buraga nu ştie, nu face.

O singură ofertă a fost depusă la concursul în care nu a fost decis încă un câştigător.

În aceste condiţii, artistul plastic ieşean Alin Neacşu a venit astăzi la primărie cu tot cu cele două busturi şi a anunţat că le donează, fără pretenţia unei remuneraţii. Intenţia lui Neacşu, chiar dacă susceptibilă de PR personal, a fost tratată cu un dispreţ şi o aroganţă inexplicabile de către Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2014/01_ian/20/stire_nesimtire_maxima_R.flv
{/flvremote}

 

(Sursa: iasitvlife.ro)

 

Funcţionarul public a refuzat să-l direcţioneze pe artistul plastic către un oficial al municipalităţii în măsură să analizeze şi să preia donaţia. Mai mult, l-a făcut cu ou şi oţet pe sculptor pe motiv că nu s-a înscris la audienţă la unul dintre şefii primăriei şi l-a invitat să-şi ia busturile şi să plece acasă. „Nu este responsabilitatea noastră. Le-aţi adus aici, vă descurcaţi. Era foarte simplu: v-aţi fi înscris la concurs şi aţi fi refuzat remuneraţia. Vă mulţumim frumos, când o să avem nevoie de ele o să vă căutăm”, i-a transmis Buraga artistului.

 

„Eu am făcut un act de donaţie, normal, uman, n-am venit să dau în cap nimănui şi dumneavoastră mă trataţi cu sictir. Se pot lua acele busturi, se pun în magazia Primăriei. Este un act de donaţie nelegat de niciun interes personal”, i-a spus Neacşu oficialului primăriei.

 

În cele din urmă, după un sfert de oră de parlamentări, busturile au fost abandonate la intrarea în sediul Primăriei Iaşi.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCRIZA DIN UCRAINA: Viktor Ianukovici vrea negocieri cu opoziţia pentru încheierea protestelor
Articolul următorVIDEO. Revoltă în comuna ieşeană Victoria. După ce au rămas fără poştaş, sătenii trebuie să meargă zeci de kilometri pentru a-şi ridica pensia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments