Nutriţioniştii recomandă să nu mai mâncăm brânză topită. Aceştia spun că alimentul are un conţinut ridicat de E-uri, iar o parte dintre aceşti atidivi alimentari sunt periculoşi pentru organism. Fosfaţii, ingrediente nelipsite din brânza topită, împiedică asimilarea calciului în oase. Acest aliment are un conţinut ridicat de grăsime.
Potrivit nutriţioniştilor, acest tip de brânză se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de branzeturi, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire – polifosfaţi şi citraţi.
Sărurile de topire sunt difosfaţii de calciu, cunoscuţi sunt numele de E 450, polifosfatul calcic – E 452, fosfaţii de sodiu – E 339, citraţii potasici – E 332, citraţii sodici – E 331 şi citraţii de calciu – E 333. Practic, aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizându-le şi jucând rolul de emulgatori şi stabilizatori ai emulsiilor apă-grăsime.
Sursa: gandul.info