Călugăriță octogenară condamnată pentru sabotarea unei uzine de armament nuclear

0
70

Megan Rice, o călugăriţă catolică în vârstă de 83 de ani, va fi cel mai probabil condamnată astăzi pentru sabotaj de o instanţă din statul american Tennessee după ce, în 2013, a pătruns prin efracţie într-o uzină de armament nuclear din Oak Ridge.

Alături de alţi doi activişti, călugăriţa a tăiat garduri şi a pătruns în uzină, unde grupul a scris sloganuri pe pereţii exteriori ai fabricii unde se procesează uranium pentru bombe nucleare. Totodată, protestatarii au mânjit cu sânge zidurile.

 

Procurorii au cerut pedepse cu închisoare cuprinse între şase şi nouă ani pentru fiecare inculpat, pe lânga plata daunelor materiale în valoare de 53.000 de dolari către uzina de armament, transmite Associated Press.

 

De cealaltă parte, activiştii cer achitarea şi susţin că acţiunile lor nu au pus pe nimeni în pericol, ci au avut caracter simbolic, menit a atrage atenţia asupra stocului de arme nucleare al americanilor, o armă „imorală şi ilegală”, susţin ei.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Un cabanier s-a luat la bătaie cu un urs. A scăpat doar cu câteva julituri
Articolul următorUPDATE. ATENȚIE! De miercuri, la Iași se reiau cursurile doar în școlile din mediul urban. Elevii din comunele județului RĂMÂN ACASĂ
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments