Ce arome de țigări vor fi interzise prin Directiva anti-tutun a Parlamentului European

0
56

Revizuirea Directivei anti-tutun, prin care vor fi interzise mai multe arome, a fost aprobată miercuri de Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a Parlamentului European.

 

Aromele, precum mentol, fructe, ciocolată vor fi interzise la ţigarete şi la tutunul de rulat. Produsele cu arome care au un volum de vânzări de 3% sau mai mare în UE (spre exemplu, mentol) vor beneficia de o perioadă de tranziţie de 4 ani, înainte de a fi interzise.

 

Totodată, se va intensifica controlul ingredientelor produselor din tutun, în special în ceea ce priveşte aditivii. La nivel european, va fi creat un sistem de urmărire cu elemente de securitate pentru produsele din tutun cu scopul de a combate comerţul ilicit. Pentru început vor fi vizate ţigaretele şi tutunul de rulat.

 

În luna februarie, cel târziu martie, acest document va fi votat în plenul Parlamentului European. ENVI a aprobat documentul după ce, în 18 decembrie 2013, statele membre şi-au dat acordul pentru revizuirea directivei ce interzice mai multe arome de ţigări.

 

„Ştim că cei care încep să fumeze sunt copiii, nu adulţii. În pofida unui trend descendent al numărului de adulţi fumători în cele mai multe state membre, cifrele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata un trend în creştere îngrijorător al numărului de tineri fumători în unele state membre”, a declarat raportorul Linda McAvan.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments