Directorul SRI a discutat cu fostul director CIA Michael Hayden despre securitatea internaţională

0
55

Directorul SRI, George Maior, a avut o întrevedere cu generalul Michael V. Hayden, fost director al CIA, cu care a discutat despre securitatea internaţională în mediul geostrategic actual şi despre „o serie de realizări importante în formatul parteneriatului dintre cele două Servicii de informaţii”.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul SRI, George Maior, a avut, vineri, o întrevedere cu fostul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a Statelor Unite ale Americii, generalul de patru stele în rezervă Michael V. Hayden.

 

„În cadrul acestei întrevederi, la care a participat şi conducerea Serviciului, au fost rememorate o serie de realizări importante în formatul parteneriatului dintre cele două servicii de informaţii, din perioada în care agenţia americană a fost condusă de domul Hayden, perioadă în care au fost dezvoltate o serie de domenii de interes reciproc: prevenirea şi combaterea terorismului, contracararea ameninţărilor transfrontaliere, securitatea cibernetică şi securitatea energetică”, a declarat Sava.

 

Potrivit acestuia, în întâlnire au fost abordate „elemente privind securitatea internaţională în actualul mediu geostrategic precum şi evoluţia serviciilor de informaţii în lumea secolului XXI”.

 

Sursa: mediafax.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments