Flirtul online, interzis în Iran. Ayatollahul Khamenei consideră imorală corespondența între un bărbat și o femeie care nu se cunosc

0
76

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a interzis printr-o fatwa (edict religios special) corespondenţa online între femei şi bărbaţi care nu se cunosc.

 

„Ţinând cont de imoralitatea adesea asociată cu ea, corespondenţa online este interzisă”, a declarat Khamenei.

 

Legea religioasă corespunzătoare a fost adoptată la câteva zile după ce autorităţile iraniene au blocat aplicaţia populară WeChat, care permitea proprietarilor de smartphone-uri să aibă acces la reţele sociale.

 

Autorităţile de la Teheran au blocat accesul la numeroase reţele sociale, incluzând Facebook şi Twitter, folosite de activişti pentru a organiza proteste după votul prezidenţial controversat din 2009.

 

În mod ironic, însă, mulţi oficiali iranieni, inclusiv preşedintele Hassan Rowhani, au conturi active de Twitter şi Facebook.

 

În noiembrie anul trecut, ministrul Culturii Ali Jannati a declarat agenţiei naţionale de presă IRNA că guvernul ar trebui să permită accesul la reţelele sociale, părere susţinută şi de preşedinte.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA cerut să meargă la pușcărie, decât s-o mai audă pe nevastă-sa bătându-l la cap
Articolul următorAl doilea achitat al zilei: medicul Șerban Brădișteanul. DNA ceruse 10 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments