OSTAFICIUC, NABABUL: vilă în Sărărie, concediu în Dubai. La două zile după înmormântarea socrului, consilierul ieșean a plecat să se reculeagă

0
1273

Consilierul local Marius Ostaficiuc face bani din piatră seacă. La începutul lunii ianuarie a plecat în concediu în Dubai, alături de soţia sa. Acelaşi Ostaficiuc şi-a turnat şi o vilă impunătoare, pe strada Simion Bărnuţiu din Iași. Mai mult, în 2012, a împrumutat de la bancă 56.000 de euro pe care i-a dat, tot sub formă de împrumut, lui Ionel Agrigoroaie, actual senator UNPR. Creditul nu i-a fost returnat.

 

Consilierul local Marius Ostaficiuc este printre cei aleşi. La propriu şi la figurat. Implicat în scandalul stenogramelor, anul trecut, Marius Ostaficiuc a reuşit, până la finalul anului, să-şi revină, chiar dacă politic a fost marginalizat. Cum nu a plecat nicăieri în concediu la finalul anului, şi-a dus soţia într-un loc exotic: în Dubai, la începutul lunii ianuarie. Excursia a programat-o în grabă, după ce şi-a găsit socrul mort în casă de mai multe zile, pentru a uita imaginile pe care le-a văzut în apartament.

 

Marius Ostaficiuc a trântit această vilă – bloc pe strada Simion Bărnuţiu, în Sărărie. N-a trecut-o în declaraţia de avere pentru că, zice el, încă nu e gata

 

Concediu după înmormântare

La doar două zile după înmormântarea socrului său, Marius Ostaficiuc şi soţia s-au urcat în avion şi au plecat să-şi jelească ruda în Dubai, la mii de kilometri distanţă. „Numai în condiţiile în care am plecat noi să nu plece nimeni. L-am găsit în casă, după patru zile, intrat în putrefacţie. Eu şi soţia l-am găsit. Murise din cauza unui infarct. Cum nu fusesem nicăieri la sfârşitul anului, ne-am propus să plecăm undeva departe. Şi am ales Dubaiul, la vreo două zile după înmormântare. Am vrut să uităm imaginile acelea de coşmar pe care le-am văzut în casă”, a explicat Marius Ostaficiuc.

 

Costul? Un fleac

Efortul financiar pentru o astfel de călătorie este trecut la capitolul „diverse” de consilierul local PSD. „Pentru avion nu am plătit cine ştie ce. Există o aplicaţie de telefon pentru oferte last minute şi nu ne-au costat mai mult de 300 de euro biletele. La asta se adaugă şi cazarea. Dacă te duci în excursie organizată, probabil că este foarte scump, cum am fost noi nu e chiar aşa costisitor”, a spus Ostaficiuc, fără a preciza însă cât l-a costat în total excursia. Folosind o pagină de internet pentru oferte de avion de ultim moment, preţul pentru două bilete dus – întors Iaşi – Dubai se apropie de 6.000 de lei. Chiar şi site-ul Tarom confirmă faptul că două persoane pot călători, de la Iaşi în Dubai, cu avionul, pentru 1.200 de euro dacă biletele sunt valabile peste două zile. Cazarea în emiratul arab este şi ea destul de costisitoare. O cameră dublă la hotel de patru stele, pentru 7 nopţi, costă între 5.500 de lei şi 6.000 de lei, iar la trei stele între 3.200 şi 5.500 de lei. La aceste costuri se adaugă distracţia şi masa, astfel că o excursie de şapte-opt zile în Dubai costă cel puţin 10.000 de lei pentru două persoane, dacă acestea îşi iau cazare într-un hotel de trei stele.

 

 

La începutul acestui an, Ramona şi Marius Ostaficiuc au petrecut o săptămână în Dubai

Vila apare în 2014

Actual consilier local PSD şi director comercial în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Marius Ostaficiuc are, conform declaraţiei de avere din 2013, un salariu de 2.520 de lei net de la CNADR, la care se adaugă venituri lunare de 2.100 de lei din alte surse. Soţia sa, angajat al Poştei Române, a câştigat 1.275 de lei lunar. Familia deţine două terenuri în intravilanul Iaşului, din 2008 şi 2012, de 435, respectiv 168 mp, primul cumpărat, al doilea primit donaţie, la care se adaugă un teren, tot în Iaşi, de un hectar. Marius Ostaficiuc a dat un împrumut de 55.000 de euro despre care susţine că i-a obţinut printr-un credit de 56.000 de euro făcut la Unicredit Ţiriac. Mai există un al doilea credit de 5.000 de euro. În declaraţia de avere există un singur apartament, de 43 mp, cumpărat în 2000, dar nu este menţionată nicăieri vila imensă de pe strada Simion Bărnuţiu. „O s-o trec în declaraţia de avere de pe 2014. Nu este încă intabulată, nu sunt finalizate lucrările, dar va apărea în acest an cu siguranţă”, spune Marius Ostaficiuc.

 

 

Scandalul stenogramelor

Fost vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc a fost în centrul unui imens scandal după ce au apărut în presă înregistrări audio în care le cerea membrilor de partid să se infiltreze la un miting împotriva tăierii teilor şi împotriva  primarului Gheorghe Nichita pentru a-l deturna către subiectul Roşia Montană. Conform înregistrărilor, Ostaficiuc îi instruia pe membrii PSD cum să se infiltreze la mitingul de pe 4 octombrie în care se cerea replantarea a 70 de tei şi cum să strige lozinci împotriva proiectului minier Roşia Montană şi chiar împotriva guvernului Ponta. „Noi va trebui să fim prezenţi acolo şi nu vă ascund că va trebui să faceţi parte dintr-o asemenea structură, să milităm pentru alt subiect şi nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate decât să-l concentrăm anti-administraţia locală”, le spunea Ostaficiuc subordonaţilor din partid. După apariţia stenogramelor în presă, Ostaficiuc a fost sacrificat. Şi-a pierdut funcţia de la partid, dar a fost lăsat consilier local.

 

Împrumut pentru senator

Creditul luat de la Unicredit Ţiriac, de 56.000 de euro, l-a oferit, la rândul său, sub formă de împrumut, senatorului Ionel Agrigoroaie. „În virtutea relaţiilor dintre noi şi pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit m-am certat cu familia şi i-am dat banii”, spunea, nu demult, pentru 7 est, Marius Ostaficiuc. Banii ar fi fost pentru construcţia casei de pe Simion Bărnuţiu. Între timp, casa a apărut, deşi senatorul Agrigoroaie nu a returnat împrumutul.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments