Prizonierii zăpezii. 18 basarabeni salvați de la îngheț de autoritățile din Pașcani

0
50

Foto: newspascani.ro

Noapte de coşmar pentru 18 basarabeni care se întorceau din Italia, cei mai mulţi de la muncă, şi mergeau acasă în Republica Moldova. Ei au stat câteva ore în frig, pe marginea şoselei, după ce motorul autocarului cu care călătoreau a luat foc. Printre ei se afla şi un copil de şase ani şi câţiva oameni în vârstă.

 

Autocarul s-a defectat în jurul ore două noaptea şi a fost reperat şi de o patrulă de poliţişti păşcăneni. Oamneii legii au încercat să îi convingă pe călători să părăsească autocarul până la repararea lui şi să merga într-un loc încălzit. După ce au refuzat de două ori ajutorul oferit de autorităţile locale, răpuşi de frig şi foame moldovenii au acceptat invitaţia viceprimarului municipiului Paşcani, Vasile Axinte, la o gustare şi un ceai cald. Ei au mulţumit autorităţilor locale pentru ospitalitate.

 

Reprezentantul primăriei i-a cazat la restaurantul Select iar copilul a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Paşcani, pentru investigaţii, arată newspascani.ro.

 

Din fericite minorul nu s-a îmbolnăvit în urma frigului suferit şi s-a întors teafăr la părinţi

Cazul a ajuns în atenţia celor de la Inspectoratul General de Urgenţă, după ce unul dintre pasageri a sunat la numărul de urgențe 112.

 

Până la urmă a sosit un alt autocat din Republica Moldova pentru preluarea călătorilor şi repararea celui stricat. Călătorii s-au arătat nemulţumiţi că au fost lăsaţi să aştepte atâtea ore şi au spus că nu vor mai apela la serviciile acestei firme de transport.

 

Menţionăm că nota de plată pentru masa oferită călătorilor din Republica Moldva a fost achitată de viceprimarul Vasile Axinte, nu din bugetul local.

 

(Sursa: newspascani.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIlie Carabulea şi reprezentanţi ai Carpatica Asigurări şi ai ASF, vizaţi într-un dosar de corupţie. Omul de afaceri a fost ridicat de procurori şi dus la audieri
Articolul următorVIDEO. Cum arată cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa văzut din aer
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments