Proiecte UNICEF de reducere a absenteismului în școlile din Iași

0
104

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei din Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi, a organizat în perioada 17-19 ianuarie 2014, la Casa Corpului Didactic Iaşi, sesiunea de formare a profesorilor din cadrul Campaniei UNICEF Hai la școala! – Reducerea abandonului școlar și absenteismului în școlile ZEP (Zone de Educaţie Prioritare) 2013-2014.

 

Proiectul a debutat în 2010 şi se adresează elevilor din mediul rural, aflaţi în risc de abandon şcolar.

Anul acesta beneficiază de strategia intervenţională la nivelul comunităţii, școlii și familiei aplicată prin proiect în 75 de şcoli din ţară, din 30 de județe. Din judeţul Iaşi în proiectul UNICEF sunt implicate patru şcoli gimnaziale din Slobozia Deal, comuna Voineşti, Crucea, comuna Lungani, Goruni, comuna Tomeşti şi Moţca.

La formarea organizată la Casa Corpului Didactic Iaşi au participat 300 de cadre didactice din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui şi Vrancea care au învăţat noi metode şi tehnici didactice interactive pentru activitatea diferenţiată cu elevii din grupul ţintă, pe arii tematice, din curriculum-ul şcolar (educaţia financiara, implicarea părinților, matematică, istorie, educație tehnologică, limba română, aria științelor aplicate şi învățământ primar).

Aceste activități vor continua pe platforma training.ise.ro şi în semestrul doi vor aduce din nou față în față participanții, pentru a împărtăși experiențele de învățare dezvoltate prin programul de formare.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBătută și schingiuită de propriul tată. La doar 10 ani, o fetiță din Iași a cunoscut limitele extreme ale durerii fizice. Un adult nu ar fi supraviețuit bătăilor încasate de micuță
Articolul următorPrima zăpadă din 2014, primele probleme pentru șoferii din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments