Roboţii care "fură" locurile de muncă. Ce joburi vor dispărea în curând

0
105

Aproape jumătate dintre locurile de muncă din Statele Unite ar putea fi automatizate „într-un deceniu sau două”, potrivit unei lucrări semnate de Carl Benedikt Frey şi Michael Osborne, ale cărei concluzii au fost expuse recent în The Economist, scrie Business Insider.
 

În ultimii 30 de ani, programele software şi roboţii au început să fie din ce în ce mai folosite şi au înlocuit o ocupaţie specifică, cea a lucrătorului ce deţine competenţe medii, are un post în care activitatea este una de rutină şi lucrează pentru un salariu mediu în special în producţie şi în administrare.

FOTO: Business Insider

Frey şi Osborne anticipează că următorul val de progres tehnologic va continua să decimeze forţa de muncă umană în domenii unde roboţii au început deja să fie folosiţi, respectiv în producţie, suport administrativ, retail şi transporturi. Multe dintre locurile de muncă existente în fabrici ar putea astfel „să dispară în următorul deceniu”.

Persoanele care lucrează pe posturi de casieri, funcţionari sau agenţi de vânzări prin telefon ar putea fi înlocuite în curând cu roboţi.

 

Cei care lucrează în domeniul medical, în cel al protecţiei şi siguranţei şi pe poziţii de management se pot considera norocoşi pentru că în cazul lor automatizarea este puţin probabil să apară în următorii ani.

 

Sursa: gandul.info

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments