UPDATE. Un avion medical cu şapte persoane şi pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit. PILOTUL A MURIT la puţin timp după sosirea salvatorilor

0
83

UPDATE: 23.00

 

Una din persoanele aflate în aeronava care a aterizat forţat luni după-amiază într-o zonă dificilă de la graniţa judeţelor Cluj, Bihor şi Alba ar fi decedat, iar alta este în stop cardiorespirator, a declarat pentru Digi24 un salvamontist de la faţa locului.

Persoana decedată ar fi pilotul avionului, dar informaţia nu e confirmată oficial.

Potrivit salvamontisului Mircea Petrescu, de la Salvamont Bihor, pilotul este mort şi încarcercat. La bordul aeronavei se aflau un pilot şi un copilot, unul dintre ei fiind Adrian Iovan. Celelalte cinci persoane au fracturi, dar sunt în viaţă, arată Digi24.

 

 

 

Una dintre victimele accidentului aviatic de luni după-amiază, din Munţii Apuseni, a murit, a declarat, în cursul serii, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, fără a preciza numele acesteia. Unul dintre salvamontişti a declarat că pilotul a murit, arată şi Mediafax.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, a declarat, luni seară, că una dintre victimele din avionul care a aterizat forţat este încarcerată, o alta are picioarele rupte, iar o a treia, fracturi la mâini.

Burlui a mai spus că, în prezent, este în desfăşurare acţiunea de transportare a răniţilor într-o zonă unde se află autoturisme de teren. De acolo, răniţii ar urma să fie duşi la maşinile de prim ajutor care să-i transporte la spital.

O persoană grav rănită în accidentul de avion a fost deja coborâtă de către echipele ISU de la locul unde a avut loc aterizarea forţată la un drum unde sunt mai multe ambulanţe SMURD, iar un echipaj al SMURD Cluj face manevre de resuscitare.

„Este o persoană în stare foarte gravă, se efectuează manevre de resuscitare”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş.

 
 
O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, s-a prăbuşit la judeţul Alba, potrivit unor surse din MAI.

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt de la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat pe o şosea dintr-o zonă muntoasă, între judeţele Alba şi Cluj, mai exact între Peştera Scărişoara şi Beliş, în afara satului Fântânele.

Avionul de mici dimensiuni decolase de pe aeroportul Băneasa, iar la bord se afla o echipă medicală care se deplasa la Oradea pentru recoltarea unui ficat pentru transplant. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, conform unor oficiali din MAI.

Avionul aparţinea Şcolii Superioare de Aviaţie şi a aterizat forţat undeva la graniţa judeţelor Cluj şi Alba, a explicat pentru gândul Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI.

Cele şapte persoane care se aflau la bordul aeronavei au fost rănite, fără să existe pierderi de vieţi omeneşti. Avionul are toate reviziile la zi şi este un aparat Britten-Norman Islander BN2, cu 8+2 locuri. 

Surse oficiale au precizat pentru gândul că aterizarea forţată a avut loc pe un drum naţional situat între localităţile Peştera Scărişoara şi Beliş.

Şcoala Superioară de Aviaţie este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, care oferă cursuri de pilotaj în aviaţie civilă şi are aeronave cu care operează zboruri în baza unor contracte.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, precum şi elicoptere SMURD, MAI şi ale Armatei, de la unitatea din Câmpia Turzii.

Din primele informaţii ale ISU, pasagerii au fost răniţi, iar doi dintre aceştia se află în stare bună de sănătate.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că în aeronavă erau şapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 şi a anunţat accidentul aviatic.

El a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri, mai multe ambulanţe se îndreaptă spre locul accidentului.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor.

Sursele citate au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, a declarat că în aeronava care a aterizat forţat se aflau cadre medicale de la Spitalul Fundeni, Elias, dar şi medici de la Oradea. „Cadrele medicale se îndreptau spre oradea pentru a preleva un ficat”, a spus Zota.

La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

Sursa: gandul.info

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCADOU ELECTORAL PENTRU PRIMARI. Guvernul alocă 20 de milioane de euro pentru dotarea „așezămintelor culturale din comune”
Articolul următorCele mai nocive mărci de ciocolată din comerț. Studiul care te lasă fără cuvinte
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments