Zăpada a pus capac la toate. Drumuri închise, trenuri anulate, case sub zăpadă

0
84

Sute de case sunt în continuare sub zăpezi şi nu au curent electric, zeci de drumuri sunt închise şi mai multe trenuri sunt anulate. Şi peste toate acestea meteorologii au emis marţi noi informări de Cod portocaliu şi Cod galben de viscol, iar pentru joi şi vineri a fost anunţat ger.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi noi informări de vreme rea în Oltenia, Muntenia, Sudul Moldovei, Sud-estul Transilvaniei şi în Dobrogea. Astfel, de marţi dimineaţă până joi la ora 10.00, vom avea cod galben de ninsori şi cod portocaliu de viscol, potrivit ANM. Joi şi vineri vom avea parte de ger.

Din cauza condiţiilor meteo, marţi, la ora 10.00, mai erau închise 12 drumuri naţionale şi un tronson al Autostrăzii Bucureşti – Constanţa (A2).

 

Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară normal. Unele zboruri pot înregistra întârzieri minime la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor. Pe Aeroportul Otopeni nicio cursă aeriană nu este anulată din cauza condiţiilor meteo, spun autorităţile, spune Adevărul.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt deschise şi operaţionale.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele, dar pe zece linii sunt restricţii de circulaţie, iar 105 trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR.

 

 

Potrivit situaţiei centralizate până la ora 6.20, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe zece linii, respectiv Brăila – Făurei-Buzău, Bucureşti Nord – Urziceni, Goleşti – Chitila, Iaşi – Buhăieşti, Mărăşeşti – Tecuci-Barbosi, Ploieşti – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni – Făurei, Urziceni – Slobozia şi Vereşti – Leorda, informează Adevărul.

Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.

 

În trafic nu mai sunt garnituri blocate, dar 105 trenuri sunt anulate. Mai marii de la CFR atrag atenţia însă că dacă v-aţi cumpărat bilet şi trenul dumneavoastră este ulterior anulat, aveţi dreptul să cereţi banii înapoi. Reprezentanţii CFR îi sfătuiesc pe toţi cei care vor să circule în aceste zile cu trenul, să verifice înainte de a pleca la drum mersul trenurilor.

 

Sunt, de asemenea, şi întârzieri. Trenul care soseşte de la Satu Mare are cea mai mare întârziere, de 70 de minute, arată Adevărul.

 

ALTE ACŢIUNI

Ministerul de Interne susţine că în judeţele afectate de vremea severă, Jandarmeria Română a participat cu 439 de jandarmi şi 41 mijloace auto pentru limitarea consecinţelor fenomenelor meteorologice periculoase.

 

Totodată, în judeţul Prahova, peste 300 de jandarmi au intervenit pentru deszăpezirea a 18 instituţii de învăţământ şi a altor două aparţinând Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public. Similar, în Capitală, începând cu ora 21.00, un efectiv de 200 de jandarmi au acţionat pentru deszăpezirea staţiilor RATB, a gurilor de metrou, a trotuarelor şi trecerilor de pietoni, între Piaţa Charles de Gaulles şi Piaţa Presei Libere.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments