5 alimente pe care le mănânci greșit

0
69

 

 

Vrei să te bucuri de toate beneficiile alimentelor pe care le consumi? Atunci consumă-le inteligent. Time.com a făcut lista greşelilor pe care să nu le mai faci.

 

1. Legumele
Greşeală: fierbi sau găteşti la cuptorul cu microunde legumele.
Varianta mai bună: gătitul la aburi.
Este cea mai bună variantă, întrucât păstrează toţi nutrimentii legumelor. Broccoli, de exemplu, îşi pierde proprietăţile dacă este fiert, însă dacă este gătit la aburi îşi păstrează chiar şi conţinutul de sulforafan (compus cu proprietăţi puternic anti-cancer, prezent în legume crucifere).

2. Căpşunile
Greşeală: le tai felii înainte să le mănânci.
Varianta mai bună: mănâncă-le întregi.
Căpşunile întregi conţin cu 8-12% mai multă vitamina C decât cele tăiate. Asta se întâmplă pentru că vitamina C se descompune la lumină şi oxigen. Cel mai bine este să ţii căpşunile în frigider înainte să le consumi.

3. Vinul
Greşeală: Laşi sticlă să “respire”.
Varianta corectă: Savurează o sticlă proaspăt deschisă.
Dacă o sticlă de vin roşu este deschisă de mai mult de 12 ore, acizii organici şi polifenolii încep să se descompună, ceea ce înseamnă că toate beneficiile vinului dispar.

4. Roşiile
Greşeală: le mănânci crude.
Varianta mai bună: le încălzeşti înainte.
Dacă faci acest lucru, creşte semnificativ nivelul de licopen, substanţă cu efecte anti-tumorale în cancerul de prostată, san, vezica urinară, pancreas, plămâni şi piele. Găteşte roşiile în ulei de măsline pentru un pachet nutriţional complet.

5. Alimentele congelate
Greşeală: sari peste ele la supermarket.
Varianta mai bună: consumă-le cât mai des.
Produsele congelate au nişte atuuri greu de egalat. Fructele şi legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienţi decât cele “proaspete”, întrucât sunt congelate imediat după ce sunt culese. Pe de altă parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte să fie coapte (un minus din start la nutrienţi), apoi transportate sute, mii de kilometri până ajung la magazinele de lângă tine.

 

(Sursa: foodstory.ro)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments