Cei care au devenit vegetarieni şi au impresia că ocolesc ororile din fermele de animale ar trebui să citească rândurile ce urmează.
Consiliul Fermei Animalelor din Ontario, Canada, susţin că un procent de 98% de ingrediente de origine animală se regăsesc în diferite produse pe care oamenii le folosesc zilnic, indiferent de ocupaţie.
1. Pungile de plastic – conţin un agent de alunecare ce reduce fricţiunea materialului. Acestea sunt din grăsime animală. Aditivii de origine animală îmbunătăţesc proprietăţile şi ajută în procesul de fabricare.
2. Cauciucurile pentru maşină şi bicicletă – anumiţi producători folosesc acidul stearic din derivate animale la fabricarea cauciucurilor, acesta ajutând la menţinerea formei şi stabilităţii lor pe suprafaţa de fricţiune.
3. Lipiciul pentru lemn şi instrumente muzicale – lipiciul de origine animală este realizat din mixarea ţesuturilor şi oaselor. Aparent este un bun adeziv pentru fixarea instrumentelor muzicale. Lipiciul sintetic este de preferat în cazul pieselor de mobilier, şi nu numai.
4. Biocombustibilii – zahărul din trestia de zahăr şi porumb sunt cele două produse care îţi vin primele în minte când te gândeşti la biocombustibil. În ultimii ani, cererea pentru folosirea grăsimilor animale – de vită sau porc în acest sens a crescut.
5. Artificiile – poluează mediul, în ciuda frumuseţii lor. La producţia de artificii se foloseşte acidul stearic. Acesta acoperă praful de aluminiu sau fier, prevenindu-se fenomenul de oxidare, premiţând astfel depozitarea produsului un timp îndelungat.
6. Balsamul de rufe – conţine un compus, un tip de grăsime, ce provine de la bovine, oi şi cai.
7. Şamponul şi balsamul de păr – tot mai mulţi vorbesc nemulţumiţi despre ingredientele produselor cosmetice. PETA susţine că în şamponul şi balsamul tău de păr există nu mai puţin de 20 de comonente de origine animală – panthenol, aminoacizi, vitamina B, etc. Anumite companii evită să mai treacă pe etichetă termenul animal tocmai pentru a nu pierde clienţii.
8. Pasta de dinţi – glicerina se găseşte în grăsimile animale, dar şi vegetale. Are o compoziţie chimică ce conţine între 7 şi 13% glicerină. Multe branduri celebre de pastă de dinţi susţin că folosesc doar ingrediente vegetale, pe siteuri sau etichete.
9. Zahărul alb şi zahărul brun – veganii şi vegetarienii ştiu că cenuşa purificată de la oasele de animale este folosită în procesul de fabricare al zahărului de anumite companii, în timp ce altele folosesc granule de carbon sau un sistem cu schimb de ioni. Zahărul nerafinat ar fi o opţiune bună.
(Sursa: apropo.ro)