Amintiri din… viitor

0
79

 

 

Nu, radioul n-a murit. Nu l-a ucis nici televiziunea, nici internetul. Se simte bine şi se aude încă şi mai bine. Dacă ai pe ce.Philips a înţeles cel mai bine acest lucru. De altfel olandezii produc radiouri din 1927. Cinci ani mai târziu marcau deja primul milion de aparate radio vândute. Apoi au rămas pe valul tehnologic prin introducerea casetei audio, a CD-ului şi a standardului radio digital, DAB.
 

Astăzi cei de la Philips fac cu ochiul acelor vremuri prin lansarea unui aparat de radio inspirat, ca design, din look-ul vintage al Philetta 254, lansat de companie în 1955.

Nu te lăsa însă înşelat de look. Frumuseţea asta retro este cât se poate de modernă, oferind – în funcţie de versiune – recepţie DAB+ (în banda III) şi/sau FM (87,5 – 108 MHz), ba chiar şi dock pentru iPhone/iPod sau măcar o intrare audio de 3,5 mm (în spate, lângă antenă) pentru aproape orice player modern.

În locul vechii scale de frecvenţe are un ecran LCD mare cu fundal iluminat pentru afişarea orei, a frecvenţei sau a altor informaţii legate de postul radio sau de melodia redată. Emblematicele potenţiometre laterale controlează acum funcţia de selectare a sursei audio, frecvenţa şi volumul. În plus, radio-ul poate memora până la 30 de staţii DAB+ şi 30 de frecvenţe FM. Nici nu ştim dacă sunt atâtea în ţară…

În ceea ce priveşte calitatea sunetului, cele două boxe oferă o putere de numai 10 W, dar sunt dotate cu sistemul Bass Reflex.

Preţul se învârte în jurul a 200 de euro, în funcţie de versiune.

 

 

 

(Sursa: playboy.ro)

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFantastic! Există PĂMÂNT LICHEFIAT
Articolul următorO nouă captură de țigări în vama Albița
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments