Întrebarea zilei: Cine a furat cazanul de țuică din școală?

0
63

Angajaţii unei şcoli din comuna vâlceana Făureşti făceau ţuica la şcoală, în fiecare toamnă, din prunii aflaţi în curtea clădirii. Acest lucru se întâmplă de aproape 40 de ani, însă Inspectoratul Şcolar a aflat abia acum, după ce s-a furat cazanul de ţuică şi toată lumea a început să se îngrijoreze.
 

Activitatea salariaţilor nu era o noutate pentru director, nici chiar pentru primarul comunei, care a demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu cazanul, potrivit Digi24.

Angajaţii sunt atât de panicaţi că nu mai au în ce să facă ţuica, încât au început singuri să investigheze cum a fost furat cazanul. Au observat că hoţii au pătruns în şcoala după ce au spart geamurile, iar unii dintre salariaţi s-au tăiat cu cioburile, pentru a afla în detaliu cum au procedat răufăcătorii. Poliţia locală a declanşat, de asemenea, o anchetă în acest caz.

Cazanul se afla în instituţia de învăţământ din anul 1975, iar, de atunci, oamenii fac aproximativ 50 de litri de ţuică în fiecare toamnă. Ei obişnuiau să îi cinstească pe muncitorii care făceau diverse lucrări în şcoală.

Inspectoratul Şcolar Vâlcea a aflat zilele acestea despre activitatea din şcoala Făureşti, precizând că, în caz că va fi găsit, cazanul, în valoare de circa 5.000 de lei, nu are ce să cauta acolo şi va fi transferat la primărie.

„În cazul în care acest cazan va fi recuperat, să fie transferat la primărie, să se ocupe primăria de valorificarea cazanului”, a afirmat Ion Gherghinaru, inspector ISJ Vâlcea.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments