Îți este dor sa fii iar copil și nu știi de ce? 8 motive pentru care ne e dor de copilărie

0
85

 

Copilăria este una din cele mai bune faze din viaţa oricărei persoane. Nu e tocmai la îndemănâ să păstrezi darurile copilăriei şi în anii maturităţii, deoarece viaţa îşi schimbă termenii în care ne abordează.

Da, poate mă vei contrazice, spunând că şi viaţa de adult e distractivă. Într-adevăr, totul depinde de cât de tânăr eşti în inima ta. Şi totuşi, uneori nu îţi vine atât de uşor să faci anumite lucruri pe care le făceai fără să te gândeşti când erai mic.

Iată o listă cu lucrurile din copilărie de care ne e dor la un moment dat sau altul:

1. Dragostea şi atenţia

Ca şi copii, ştiam că nu trebuia decât să intrăm într-o cameră şi să primim atenţia tuturor într-o clipă. Ca adulţi, este aproape imposibil să faci asta. Şi, ca să obţinem dragoste, afecţiune şi atenţie din partea tuturor, încercăm de multe ori fără succes să impresionăm prin felul în care arătăm. Dar, ca şi copil, nu trebuia decât să fii tu însuţi şi ştiai că ai lumea de partea ta.

 

2. Viaţa de şcoală

Da, toată lumea s-a plâns de teme şi trezitul devreme. Dar, odată ce viaţa şcolară a trecut, nu a mai existat nici o altă fază în viaţa ta care să fie la fel de distractivă. Şcoala avea propria magie. Era un loc în care distracţia şi responsabilitatea mergeau mână în mână.

 

3. Uşurinţa în a-ţi face prieteni

Uşurinţa cu care îţi făceai prieteni în copilărie este cu adevărat de neegalat. Desigur, îţi pote face prieteni şi mai târziu, în pub-uri, la locul de muncă ş.a. Dar în copilărie era necesar doar să oferi din ciocolata ta pentru a te împrieteni cu cineva. Nu te gândeai „dacă această persoană se va dovedi utilă sau nu pentru mine la un moment dat în viaţă”. Nu te gândeai să îţi faci „contacte”, doar prieteni – simplu.

 

4. Dorinţa de a ierta

Acest lucru este ceva ce noi toţi am uitat, probabil, pe măsură ce am crescut. Ca şi copiii, era atât de uşor să ierţi pe cineva şi să fii iertat, de asemenea. Părinţii te iertau, şi tu îi iertai pe alţii în doar câteva momente. Pe măsură ce ai crescut, această uşurinţă şi dorinţă de a ierta a murit într-un fel.

 

5. Fără griji

Când erai copil, ştiai că responsabilitatea de a rezolva tensiunile vieţii este a părinţilor tăi, nu a ta. Dar, pe măsură ce ai crescut, ai realizat că, pe măsură ce fiecare zi se scurge, se aşteaptă de la tine să devii mai responsabil. Odată ce copilăria a trecut, grijile au devenit ale tale şi nu mai era nimeni să se gândească la ele în locul tău.

 

6. Să fii tu însuţi

Ca şi copil, te puteai juca, puteai să te strâmbi, să ţipi, să dansezi, să sari, să porţi orice, fără să deranjezi pe nimeni. Odată ce ai devenit adult, eşti prins de plasa conştiinţei şi acest tip de libertate devine un trecut îndepărtat.

 

7. Picnicuri, dormit la prieteni, zile petrecute împreună

Într-un fel, ca şi copii, întotdeauna am crezut că aceste activităţi ar putea fi realizate chiar şi după ce creştem. Dar, în realitate, nu se mai întâmplă ca atunc când eram copii. Mai mult decât atât, ele îşi pierd factorul de distracţie.

 

8. Dependenţă fără frică

Ca şi copii, puteai cu uşurinţă să depinzi de părinţii tăi şi de alţi adulţi pentru a fi în siguranţă şi multe alte lucruri. Dar, pe măsură ce ai crescut, ai învăţat că trebuie să fii indepedent şi tu eşti cel care trebuie să-şi îndeplinească toate aceste îndatoriri de unul singur. Un adult dependent de altcineva nu este un lucru perceput tocmai plăcut de oameni. E doar o amintire dulce a copilăriei, nu-i aşa?

 

Copilăria noastră este un lucru care nu mai întoarce niciodată la noi. Dar, atâta timp cât putem preţui vremurile bune pe care le-am avut ca şi copii, şi putem să ne lăsăm inspiraţi de acele momente pentru a ne trăi restul vieţii în fericire, atunci poate că viaţa va păstra mereu ceva din acea fericire. Nu crezi?

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments