Membrii Senatului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iaşi au stabilit criteriile de admitere pentru sesiunea din vara anului 2014.
Decizia Senatului Universităţii de Agronomie din Iaşi a fost ca în sesiunea de vară din 2014 departajarea candidaţilor să se facă doar în baza dosarelor care conţin notele obţinute la examenul de Bacalaureat.
Decisivă va fi nota obţinută la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, care va conta în proporţie de 50% în cazul tuturor disciplinelor din cadrul universităţii. Restul de 50% provine de la o materie la alegerea candidatului.
Concursul de admitere pentru studii universitare de licenţă şi masterat va avea loc în perioada 16 – 25 iulie 2014. Pentru luna septembrie, între 8 şi 11, este prevăzută o a doua sesiune de admitere doar în situaţia în care vor mai rămâne locuri disponibile, arată Adevărul.
„USAMV Iaşi promovează o ofertă atractivă care cuprinde, pe lângă oportunităţi de studiu în specializări căutate pe piaţa muncii, condiţii bune de cazare, masă şi recreere în campusul studenţesc şi diverse facilităţi pentru studenţi. Absolvenţii de liceu care se înscriu la Facultatea de Agricultură pot opta pentru specializările: Agricultură, Montanologie, Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole şi Biologie; la Facultatea de Horticultură viitorii studenţi se pot specializa în Horticultură, Peisagistică şi Ingineria mediului. În cadrul Facultăţii de Zootehnie, tinerii pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare, iar la Facultatea de Medicină Veterinară absolvenţii de liceu se pot înscrie la specializarea cu acelaşi nume. Pentru medicină veterinară, reprezentanţii facultăţii sunt în faza întocmirii dosarului de acreditare pentru studiu în limba engleză”, îşi prezintă oferta reprezentanţii universităţii.
Locuri propuse spre aprobare MEN, la studii de licenţă: 650 – finanţate de la buget şi 330 – cu taxă.
(Sursa: adevarul.ro)