Studiu Ipsos Research: ce consumă românii la micul dejun

0
84

 

 

Românii alocă în medie 13 minute pentru micul dejun în timpul săptămânii şi 17 minute în week-end. Consumă cu preponderenţă băuturi, pâine şi mezeluri.
 

Durata medie a unui mic dejun pentru orice român este de numai 13 minute în timpul săptămânii şi 17 minute în weekend, arata o cercetare Ipsos Research reprezentativă pentru populaţia din mediul urban şi rural. Majoritatea persoanelor intervievate (48%) au declarat că încearcă să mănânce de dimineaţă chiar dacă nu le este foame, 43% preferă să mănânce alimente care nu necesită preparare, în timp ce 41% încearcă să nu se grăbească când iau micul dejun.„O mare surpriză pentru noi a fost faptul că toate ocaziile de consum matinal „on the go” (de ex. in drum spre serviciu, in mijloace de transport) n-au fost identificate de români ca reprezentând un mic dejun adevarăt si n-au fost catalogate ca atare. Românii şi-au rezolvat astfel sentimentul de vinovăţie legat de neglijenţa de care dau uneori dovadă sau legat de lipsa de timp pentru a lua prima masă a zilei într-un mod general acceptat ca fiind corect „ a subliniat Crina Petroiu, cercetător în echipa cantitativă Ipsos Research.

 

În ceea ce priveşte produsele consumate la micul dejun, cercetarea indică faptul că 90% aleg băuturile (cafea, apă carbogazoasă, apă plată), 83% mănâncă pâine, 55% mezeluri, 50% lapte, iaurt sau derivate şi 49% brânzeturi. Mâncare preparată consumă doar 35% dintre cei intervievaţi, în vreme ce 25% preferă legumele. 

Referitor la preferinţele legate de consumul de cafea, 67% dintre români preferă cafeaua la ibric, 28% la filtru şi 3% la espresor. Totodată, 81% dintre cei chestionaţi îşi beau cafeaua cu zahăr,27% cu lapte, în vreme ce 10% o preferă neagră.

Studiul a fost realizat pe un eşantion format din 1.200 de respondenţi, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

 

 

(Sursa: economica.net)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRomânia îndeplineşte în 2014 toate criteriile de aderare la Zona Euro
Articolul următorEfectele adverse ale construcţiei europene
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments