VIDEO. Google a prezentat prototipul primului smartphone cu senzori 3D

0
116

 

Google a prezentat prototipul primului smartphone cu „hardware şi software personalizat” care le permite utilizatorilor crearea de hărţi 3D ale mediului înconjurător, scrie BBC.
 

Telefonul inteligent este dotat cu senzori care pot efectua peste 250.000 de măsurători 3D pe secundă. El îşi poate acualiza, totodată, în timp real poziţia în spaţiu.

Reprezentanţii gigantului american în domeniul tehnologiei spun că potenţialele aplicaţii ale prototipului ar include realizarea de hărţi în spaţii interioare, utilizarea în jocuri şi sprijinirea persoanelor cu deficienţe de vedere la deplasarea fără ajutor în spaţii interioare noi.

Dezvoltatorii au primit deja 200 de astfel de telefoane mobile pentru a crea primele aplicaţii.

 


 

Smartphone-ul a fost conceput de Google ca parte a Proiectului Tango. Specialiştii companiei au primit ajutor în dezvoltarea acestuia din partea mai multor cercetători.

„Suntem fiinţe care trăiesc într-o lume 3D. Cu toate acestea, dispozitivele noastre mobile presupun că lumea fizică se termină la marginile ecranului. Scopul Proiectului Tango este acela de a oferi dispozitivelor mobile o înţelegere la nivel uman a spaţiului şi a mişcării”, au explicat cei de la Google.

Compania americană se arată din ce în ce mai interesată de dezvoltarea tehnologiei de nişă. La finalul anului trecut, reprezentanţii săi au prezentat publicului ochelarii inteligenţi Google Glass, iar în 2014 aceştia au anunţat că se lucrează la „lentile de contact inteligente”, care vor putea măsura nivelul glucozei prin lacrimi, şi au cumpărat DeepMind, o firmă britanică specializată în domeniul inteligenţei artificiale.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments