100.000 de copii din România au probleme de greutate

0
80

 

În numai 6 ani, numărul copiilor obezi din România s-a dublat, de la 1,15% la 2,3%. În procente nu pare mult, dar însemană că aproximativ 100.000 de copii au probleme de greutate de la o vârstă foarte mică.
 

Semnalul de alarmă pe care îl trag medicii este acela că, din cauza greutăţii mari, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat apar mai repede.

De altfel, există o tendinţă îngrijorătoare la nivelul întregii Europe. Pe continent, 14 milioane de copii sunt supraponderali şi numărul lor creşte anual cu 400.000.  

Un caz dramatic din America de Sud serveşte drept avertisment mamelor de pretutindeni. Un bebeluş de opt luni din Columbia cântăreşte cât un copil de şase ani, iar părinţii spun că n-au făcut altceva decât să îi dea să mănânce de fiecare dată când plângea. România nu a avut până acum astfel de cazuri extreme, dar numărul copiilor obezi creşte de la un an la altul.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLovitura lui Adomniţei. Şeful CJ Iaşi a contestat în instanţă decizia consilierilor judeţeni de a-l schimba pe vicepreşedintele Victor Chirilă (VIDEO)
Articolul următorInventatorul-şomer: „Eu am descoperit perpetuum mobile”. În brevet scrie: „Nu am loc de muncă”, dar mintea îi merge brici la motoare cu consum zero
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments