6 metode de a combate alergiile de primăvară

0
60

 

Calendaristic, primăvara a venit! În curând, se va întâmpla şi din punct de vedere meteorologic. Astfel, vei petrece mai mult timp în aer liber, mai ales în parcuri, dar este bine să ştii că te expui riscului declanşării alergiilor de primăvară.
 

Calendaristic, primăvara a venit! În curând, se va întâmpla şi din punct de vedere meteorologic. Astfel, vei petrece mai mult timp în aer liber, mai ales în parcuri, dar este bine să ştii că te expui riscului declanşării alergiilor de primăvară.

Alergia de sezon se manifestă în special primăvara, din luna martie, până în luna iunie, şi este cauzată în special de polenul pomilor şi arbuştilor. Printre cele mai comune simptome ale alergiei de primăvară se numără:

– strănuturile dese şi aparent fără motiv

– rinoreea, adică îţi curge nasul întruna

– ochii iritaţi şi înlăcrimaţi

– congestia nazală, adică ai nasul înfundat

Unele persoane au o predispoziţie ereditară la alergia de primăvară şi se pot confrunta chiar şi cu crize de astm din cauza acestei afecţiuni.

Din fericire, există diverse modalităţi prin care te poţi feri de alergiile primăvară:

 

1) Cură cu vitamina C

Vitamina C reduce producţia de histamină în organism, astfel că şansele de a suferi din cauza unei alergii de primăvară scad foarte mult.

 

2) Alimentele bogate în quercitină

Quercitina este o substanţă antioxidată cu proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice. Se găseşte în mod natural în ceapă, usturoi, ardei iute, mere, zmeură, mărar, sparanghel şi varza de Bruxelles şi este perfectă pentru prevenirea alergiilor de primăvară.

 

3) Ceaiuri din plante medicinale

Unele plantele medicinale sunt recunoscute pentru acţiunea lor antialergică. Este vorba, printre altele, de ceaiul de mesteacăn, de păpăie, brusture şi coada-şoricelului. Consumă două-trei căni de ceai pe zi, timp de două-trei săptămâni, pentru a putea ţine la distanţă alergiile de primăvară.

 

4) Încearcă acupunctura

Acupunctura este o terapie alternativă foarte utilă pentru prevenirea şi tratarea alergiilor de primăvară, dacă este practicată în completarea unui tratament convenţional împotriva nesuferitei afecţiuni de sezon.

 

5) Zilnic, o linguriţă de miere zilnic

Mierea ar putea fi şi ea o soluţie potrivită pentru îndepărtarea alergiei de primăvară. Zinic, ar trebui să consumi câte o linguriţă de miere, preferabil dimineaţa, înainte de a ieşi din casă.

 

6) Evită aerisirea camerelor… dimineaţa

Perioada de maximă activitate a polenului este dimineaţa, de aceea, este bine să eviţi aerisirea camerelor la primele ore ale zilei. Ar fi bine să eviţi şi plimbările matinale prin parc, dimineaţa.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentŢara în care cine nu are o adresă de email este amendat
Articolul următorVIDEO. Delfini şi balene filmate cu ajutorul unei drone. Imagini impresionante
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments