Au început înscrierile la cea de a III-a ediţie a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR

0
151

Dedicată excelenţei editoriale, Gala „Bun  de Tipar” îşi propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti, cât şi la profesionalizarea celor din industria de carte şi la creşterea sentimentului de breaslă în rândul profesioniştilor. Categorii noi de premii ale ediţiei a III-a: „Cea mai bună carte a anului – carte de popularizare” şi „Cel mai bun redactor / îngrijitor de ediţie”. Regulamentul şi orice alte informaţii despre proiect, pe site-ul oficial: www.galabundetipar.ro.

 

Miercuri, 5 martie 2014, debutează înscrierile la cea de a III-a ediţie a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialişti în vânzări, marketing şi comunicare, redactori şi îngrijitori de ediţii – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale. 

 

La cea de a treia ediţie, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online intregistrate că firme româneşti, plus instituţiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii.  

 

Înscrierea proiectelor în competiţie are loc în perioada 5-31 martie 2014, iar spectacolul de decernare a premiilor este plănuit pentru data de joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

 

Din juriul celei de a III-a ediţii fac parte: Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Musat – critic literar şi eseist, redactor-şef al revistei Observator Cultural, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler Internaţional Copyright  Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociaţiei Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist, director al Centrului Roman de Politici Europene; Laura Grünberg – scriitoare, sociologa, autoare de cărţi pentru copii; Luminiţa Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică; Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărţi digitale.

 

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelenta atât în rândul profesioniştilor pieţei de carte autohtone, cât şi rândul publicului larg. Cea de a doua ediţie a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiţie (peste 100 de instituţii şi peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesionişti ai cărţii recompensaţi (în total, 19 premianţi şi 6 menţiuni speciale ale juriului). Începând cu ediţia din 2013, Gala Bun de Tipar se bucură de propria emisiune TV, realizată de televiziunea naţională şi difuzată în prime-time.

 

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociaţia Headsome Communication şi Asociaţia Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Ministerului Culturii şi al ARCUB.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments