Demn de reținut! Chipul Mântuitorului din Brazilia a fost realizat de un român

0
124

Cu siguranţă ai văzut cel puţin o dată, în fotografii sau documentare, celebra stauie a Mântuitorului din Brazilia. Însă, puţini ştiu că un român a contribuit la realizarea celebrei statui. Mai exact, sculptorul gălăţean Gheorghe Leonida este autorul chipului Mântuitorului, acesta provenind dintr-o familia renumită de personalităţi.

 

Gheorghe Leonida a luptat în primul război mondial, iar după ce acesta s-a încheiat, şi-a continuat studiile de artă în Italia. Operele sale au fost încununate de succes, Leonida fiind premiat pentru lucrări ca „Reveil” sau „Le Diable”.

 

Gheorghe Leonida a contribuit la realizarea celebrei sculpturi care îl înfăţişează pe Iisus Mântuitorul. Totul a început în 1925, în momentul în care Leonida s-a mutat la Paris. Atunci a fost contactat de Paul Landowsky, care tocmai urma să se ocupe de realizarea celebrei statui. Se pare că Landowsky l-a angajat pe Gheorghe Leonida să sculpteze capul monumentalei statui a lui Iisus.

 

 

 

Proiectul a început în 1926 şi a fost finalizat abia în 1931, statuia devenind un simbol al Americii Latine.

 

Gheorghe Leonida s-a stins din viaţa la numai 49 de ani, acesta căzând de pe acoperişul casei sale din Bucureşti. A sculptat toată viaţa sa, iar operele sale pot fi văzute la Muzeul Naţional de Artă sau la Castelul Bran.

 

 

(Sursa: stirile.rol.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments