Gest extrem al unui deținut din Penitenciarul Iași: și-a bătut un cui în cap, apoi ȘI-A CUSUT GURA CU SÂRMĂ

0
655

Un tânăr condamnat pentru tentativă la omor  și închis în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a apelat la o măsură extremă pentru a protesta faţă de decizia de izolare ce îi este aplicată de către conducere.

 

 

Culiţă Totoi a ales să îşi bată un cui în cap la finele săptămânii trecute, iar ieri angajaţii penitenciarului l-au găsit pe ieşean cu gura cusută cu sârmă. Bărbatul a fost transferat imediat la Spitalul „Sfântul Spiridon“, acolo unde i s-a îndepărtat sârma din buze, după care a fost trimis înapoi în penitenciar, au declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ surse din cadrul unităţii. Cadrele medicale spun că deţinutul le-a fi cerut să rămână cu cuiul în creştet.

 

Culiţă Totoi, de 22 de ani, este nemulţumit de faptul că a fost introdus la izolare de conducerea unităţii după ce, recent, în bagajul său a fost găsită o coadă de lingură. De câteva zile, deţinutul refuză şi hrana oferită de angajaţii Penitenciarului Iaşi. „Se plânge că este semiparalizat, că abia poate merge, însă cu toate astea a fost introdus la izolare. Într-adevăr, el se deplasează cu dificultate“, au precizat sursele citate.

 

Culiţă Totoi a fost condamnat definitiv în 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la şase ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Totoi, care este originar din localitatea Lungani, a comis fapta pe 27 septembrie 2010. Atunci, tânărul, de meserie cioban, s-a întâlnit cu un alt oier, Vasile Struţ, la oborul din Podu Iloaiei. Totoi i-a reproşat victimei că fiul acesteia l-a bătut şi i-a luat nişte bani, iar cei doi s-au luat la ceartă. În timpul conflictului, Totoi l-a înjunghiat pe Struţ cu un cuţit. Acesta din urmă a fost salvat de medici.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments