Începe o nouă campanie de împăduriri în Iași

0
81

Începând cu data de 15 martie, Direcţia Silvică Iași, împreună cu mai multe ONG-uri, elevi din școlile din Iaşi şi voluntari vor desfăşura o nouă campanie de împăduriri cu ocazia Zilei Pădurii, sărbătorită pe data de 15 martie.

În cadrul campaniei de împădurire, derulată în această primăvară, vor fi acoperite zeci de hectare cu arbori din mai multe specii. Acţiunea se va desfăşura în mai multe ocoale din judeţ, iar cea mai mare suprafaţă se va planta cu puieţi în Paşcani, Hârlău şi câteva comune din Iaşi. 

Conform datelor furnizate de Direcţia Silvică Iaşi, anul trecut au fost folosiţi 870.000 de puieţi pe o suprafaţă de 211 hectare, în toate cele opt ocoale silvice din judeţ. Cei mai mulţi arbori au fost plantaţi în Ocolul Silvic Iaşi, peste 300.000 de puieţi, pe o suprafaţă de 82 de hectare. La ocoalele silvice Dobrovăţ şi Podul Iloaiei, au fost împădurite cele mai puţine suprafeţe, câte 5 hectare.

 

Speciile de puieţi folosite la plantare au fost stejarul, cu cel mai mare număr de puieţi, gorunul, salcâmul şi frasinul. De asemenea, s-au mai folosit la plantat şi puieţi de paltin, cireş, sălcioara, nuc şi tei. Cei interesaţi se pot înscrie în program pentru a participa la campania de împădurire din acest an.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentViză gratuită pentru Emiratele Arabe Unite
Articolul următorPRO TV ar putea fi cumpărat de ruşi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments