Petiţia lui Becali trimisă Comisiei pentru abuzuri: „Sunt supus torturii şi tratamentelor inumane, sufăr de dureri atroce”

0
60

George Becali se plânge că este supus unor tratamente inumane în închisoare şi că nu îi este permisă efectuarea unei operaţii în Germania, la Munchen, deşi suferă de hernie de disc. Fostul deputat a trimis o petiţie foştilor colegi din Parlament în care le cere să verifice situaţia şi să constate abuzurile la care este supus. Comisia de medici care l-a diagnosticat pe Becali susţine că acesta poate efectua în continuare pedeapsa, cu condiţia operării sale.
 

Fostul finanţator al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, George Becali, a trimis din închisoare, unde este condamnat la trei ani şi şase luni, o petiţie către Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaţilor, acesta reclamând „încălcarea repetată a drepturilor omului”, considerându-se supus „torturii şi tratamentelor inumane”.

Petiţia lui Becali are ca obiect „încălcarea repetată a drepturilor omului în privinţa subsemnatului, în cadrul executării pedepsei în Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România”. Prin intermediul ei, fostul deputat PNL solicită parlamentarilor să verifice „situaţia de fapt, să constataţi că încălcările enunţate şi să întocmiţi un raport cu soluţiile propuse încetării abuzurilor la care sunt supus”.

„În fapt, sunt supus torturii şi tratamentelor inumane în cursul executării pedepsei. Nu îmi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi a tratamentului aferent într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară pentru soluţionarea bolii gravă de care sufăr în cadrul Penitenciarului Poarta Albă”, susţine Becali în petiţia adresă Comisiei pentru pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor.

 

 

 

 

El a ataşat şi un Raport de expertiză medico-legală în care se precizează că George Becali suferă de Hernie de disc circumferenţială C5 – C6.

„Este o boală gravă ce necesită o intervenţie neurochirurgicală. La punctul 3 din concluzii se face menţiunea că boala face imposibilă executarea pedepsei, dacă nu se efectuează o intervenţie neurochirurgicală. De asemenea, la punctul 2 al aceloraşi concluzii se statuează că „această intervenţie neurochirurgicală nu poate fi efectuată în reţeaua sanitară a Administraţiei Penitenciarelor”, susţine Becali în Petiţie.

Acesta solicită ca intervenţia neurochirurgicală să fie efectuată la Munchen.

„Datorită refuzului autorităţilor naţionale de a-mi aproba efectuarea intervenţiei neurochirurgicală la Ortopaedische Praxisklinik din Munchen, unde se află medicul meu curant. Dotarea medicală necesară şi întregul dosar medical privind evoluţia afecţiunii mele, sufăr de dureri atroce, permanente, parastezii la nivelul membrelor superioare, care îmi afectează în mod dramatic capacitatea de mişcare, de a mă alimenta şi de a mă odihni”, susţine Becali.

În concluziile doctorilor, se precizează că boala lui George Becali nu face imposibilă executarea pedepsei, „cu condiţia efectuării intervenţiei neurochirurgicale recomandată de doctorul de specialitate”.

 

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments