Președinte al tinerilor PDL, condamnat, la Iași, la ani grei de închisoare pentru trafic de minori

0
89
Foto: adevarul.ro

Foto: adevarul.ro

Marian Verenciuc, fost preşedinte al organizaţiei de tineret Botoşani, a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de minori.

 

În acelaşi dosar, alături de fostul politician, magistraţii ieşeni l-au mai condamnat la patru ani de închisoare şi pe Sergio Matei Buga, prieten cu Verenciuc, persoana prin intermediul căreia ar fi fost racolate mai multe fete.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Verenciuc ar fi trimis mai multe fete în Grecia, promiţându-le locuri de muncă. Victimele ajungeau însă să practice prostituţia.

„Racola personal victimele, se împrietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia şi se interesa de starea lor materială şi familială. Apoi întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura un loc de muncă bine plătit în Grecia, ca baby-sitter sau ca damă de companie într-un local despre care spunea că aparţine fratelui său vitreg“, se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT Iaşi, citat de Adevărul.

Ajuns în Grecia, fetele erau preluate de fratele vitreg al fostului politician, care le plasa în diferite locuri pentru practicarea prostituţiei. 

„În realitate, odată ajunse în Grecia, victimele erau exploatate în folosul inculpaţilor, fiind angajate în cluburi de noapte sau în stabilimente special destinate pentru practicarea prostituţiei din Atena. Victimele erau deposedate de actele de identitate, iar dacă refuzau să întreţină relaţii sexuale sau încercau să se întoarcă în ţară erau agresate şi chiar violate.Din exploatarea victimelor”, au mai precizat procurorii.

Fetele era ameninţate sau agresate când voiau să se întoarcă în România.Verenciuc şi fratele său ar fi obţinut 76.000 de euro din exploatarea victimelor. După ce a fost trimis în judecată de DIICOT Iaşi, în 2010, Marian Verenciuc a fost exclus din PDL. Sentinţa Tribunalului Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments