Tensiuni în R. Moldova: Șeful Găgăuziei pleacă la Moscova pentru a SE ÎNTÂLNI cu Vladimir Putin

0
53

 

 

Bașcanul Mihail Formuzal și președintele Adunării Populare a Găgăuziei,Dimitrie Constantinov, însosiți și de 2 deputați locali, vor pleca pe 25 martie la Moscova, conform unor surse deschide.md. Potrivit acestora, Formuzal și Constantinov au deja făcută rezervatea pentru biletele de avion, pentru  data de 25 martie.
 

Cei doi deputați care îl vor însoți pe Formuzal la Moscova sunt Ilie Uzun Ilie și Ivan Topal. Contactați telefonic, cei doi au declarat, pentru deschide.md, că deocamdată nu au fost anunțați că ar putea face parte din delegație. Cu toate acestea, la 23 februarie, Ivan Topal anunța, în cadrul unei reuniuni a tuturor alesilor locali, că başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, va pleca la Moscova până pe 15 martie,  unde va avea “o întâlnire la cel mai înalt nivel”.

 

Conform surselor deschide.md, oficialii găgăuzi ar urma să aibe o întrevedere și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Natalia Dimcea, șefa serviciului de presă a Adunării Populare, a confirmat pentru deschide.md că este planificată o întrevedere a deputaților din cadrul Adunării Populare cu reprezentanții Kremlinului, în perioada 23-24 martie, dar încă nu este cunoscut numele deputaților care vor face parte din delegație. Dimcea susține că scopul întrevederii este verificarea calității unor vinuri fabricate în Găgăuzia și semnarea unui contract comercial între regiunea autonomă și Federația Rusă. Dimcea a mai accentuat că în cadrul întrevederii vor fi discutate și unele puncte din rezoluția adoptată pe 27 februarie  de Adunarea Populară. Reamintim că la data de 27 februarie deputații găgăuzi au formulat o rezoluție în 26 de puncte. Printre altele, este condamnată reacția Chișinăului în legătură cu organizarea referendumului local din 2 februarie, când populația locală a votat aderarea la Uniunea Vamală Euroasiatică,

Întrevederea de la Kremlin ar fi fost convenită de conducerea de la Comrat în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBăsescu: Nu îi voi ierta pe cei care vor asista cum Moldova intră într-un scenariu de tip Crimeea
Articolul următorPatru extremiști unguri au interdicție să intre pe teritoriul României timp de un an
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments