În lumea în care trăim, unii oamenii îşi impun obiceiuri alimentare bizare. Unii fac această alegere din cauza crezului lor, alţii din dorinţa de a face o schimbare în felul lor de viaţă, iar alţii pentru că… nu se pot abţine.
Să-l amintim dintre celebrităţi pe Nicholas Cage, care a recunoscut odată că nu mănâncă decât carnea animalelor care „fac sex în mod demn” sau pe Steve Jobs care, la un moment dat, ajunsese să mănânce numai morcovi.
Fergie de la Black Eyed Peas a declarat pentru Glamour Magazine că bea un shot de oţet, zilnic, în timp ce despre Angelina Jolie se spune că are o slăbiciune pentru insecte, iar Hugh Hefner nu mănâncă decât ceea ce este preparat de bucătarul personal.
Mai mult ca sigur, obiceiurile menţionate vi se vor părea ciudate, dar staţi să le vedeţi pe cele ce urmează!
Iată deci 10 diete ciudate şi perioada de timp în care au fost urmate:
10. Mâncare de la Starbucks – Un an de zile
O femeie din Seattle, SUA, al cărei nume (oficial) este… Beautiful Existence, a „mâncat” tot anul 2013 numai produse Starbucks.
La micul dejun, prânz sau cină, Existence a mâncat şi a băut numai de la Starbucks, experienţă care a costat-o aproximativ 7.000 de dolari. Potrivit blogului său, motivul pentru care a făcut acest lucru a fost că „îi place sa se simtă umană” şi să aibă privilegiul de „a se întreba «de ce»”. Chiar dacă explicaţia pare fără logică, aflăm totuşi de pe blog că în timpul acestei diete a pierdut din greutate.
9. Sos Tartar – Mai mult de trei ani
Tot o americancă, pe nume Mysti, a dezvăluit în 2011 la emisiunea Freaky Eaters obsesia sa pentru sosul tartar. Ea a spus atunci că mănâncă acest sos „cu orice şi oriunde”, direct din recipient sau ca topping la orice altă mâncare.
Pentru a nu rămâne în pană, Mysti poartă cu ea în permanenţă o sticlă cu sos. Ea a mărturisit că a participat la emisiune în speranţa că cineva o poate ajuta să scape de obsesia sa pentru acest sos, care „i-a acaparat viaţa”.
8. Chicken Nuggets – 15 ani
În 2012, Stacey Irvine, o puştoaică britanică de 17 ani, a ajuns de urgenţă la spital şi, după consultaţie, doctorii i-au recomandat imperativ să-şi schimbe obiceiurile alimentare. De ce? Pentru că de când era copilă nu a mâncat niciodată nimic altceva decât chicken nuggets şi, ocazional, cartofi prăjiţi. Pentru că nu a mâncat niciodată fructe sau legume, doctorii i-au găsit o lipsă acută de nutrienţi.
Tânăra a declarat că a mâncat prima dată chicken nuggets la vârsta de doi ani şi, deoarece i-au plăcut atât de mult, nu „a mai putut mânca altceva”. După externare, tânăra a declarat că va încerca să-şi schimbe, uşor-uşor, obiceiurile alimentare.
7. Carbohidraţi – Mai mult de 50 de ani
Marla Lopez, care se apropie de 60 de ani, a mâncat de când se ştie numai alimente bogate în carbohidraţi. Pâine, cartofi prăjiţi, chipsuri de cartofi şi altele asemenea. Lopez spune că nu-şi aduce aminte să fi mâncat vreodată legume, fructe, carne sau peşte.
În pofida regimului său şocant, Lopez este sănătoasă şi are o greutate normală. Chiar şi fiul său, care este adult, i-a moştenit obiceiurile alimentare.
6. Mâncare Subway – 11 luni
Americanul Jared Fogle, starul reclamelor Subway, povesteşte că viaţa i-a fost schimbată de dieta Subway.
Acum 15 ani, era un student obez care a intrat într-un magazin Subway şi s-a uitat într-un ghid de nutriţie. Şi-a conceput propria dietă, care consta în sandvişuri, supe, chipsuri şi băuturi carbogazoase dietetice. Fogle spune şi acum că cea mai importantă alegere a sa a fost eliminarea de pe lista sa a maionezei, a uleiului şi a brânzei. Într-un an de zile a slăbit 110 kilograme (jumătate din greutatea sa), ceea ce l-a convins pe un coleg de-al său să scrie un articol despre el.
Subway l-a chemat să filmeze o reclamă şi, după aceea restul a devenit istorie: Fogle încă lucrează pentru Subway şi câştigă aproape 15 milioane de dolari anual.
5. Bomboane – 50 ani
Paul Rudnik a publicat în 2009 o carte în care demonstra că este posibil să te hrăneşti numai cu dulciuri. Atunci când cartea sa a fost publicată, Rudnik avea 51 de ani, o greutate de 70 de kilograme şi era, potrivit analizelor medicale, sănătos.
Rudnik a declarat că a fost întotdeauna îngrozit de alimentele care nu conţin zahăr, meniul său „obişnuit” conţinând ciocolată, prăjituri şi îngheţată. El a adăugat că nu obişnuieşte să mănânce mult.
Ziarul New York Times a publicat un interviu în care Rudnik a declarat că este memulţumit de faptul că oamenii presupun că minte atunci când vorbeşte despre regimul său alimentar.
4. The Soda Diet – For 16 Years
O femeie de 31 de ani din Monaco, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost internată în spital, în urma unui leşin. Mirarea doctorilor a fost extrem de mare atunci când pacienta le-a spus că, timp de 16 ani, singurele lichide pe care le-a băut au fost băuturile carbogazoase, în special Cola. Femeia a declarat că bea doi litri de cola în fiecare zi.
După o săptămână petrecută în spital, când nu a mai avut la dispoziţie băutura preferată, problemele care i-au cauzat leşinul – o concentraţie scăzută de potasiu şi probleme cardiace – au dispărut.
3. Mâncare de la McDonald’s – Trei luni
După ce a mâncat trei luni numai mâncare de la McDonald’s, în cadrul unui experiment, profesorul John Cisna a descoperit că i-a scăzut colesterolul, pe lângă faptul că a slăbit 17 kilograme.
Sintetizând rezultatele experimentului său, Cisna a spus că„poţi mânca orice de la McDonald’s, cu condiţia să fii suficient de deştept încât să echilibrezi dieta cu restul alimentelor. Toţi putem face alegeri. Alegerile noastre ne îngraşă, nu mâncarea de la McDonald’s„.
2. Carne crudă – Mai mult de cinci ani
În urma unor probleme de sănătate, americanul Derek Nance a încercat să-şi schimbe dieta, sperând că acest lucru îl va ajuta. A încercat diverse diete, inclusiv Veganismul, dar acestea nu au funcţionat. După ce a căutat soluţii online pentru afecţiunile sale, s-a decis să încerce o dietă bizară: cea cu carne crudă.
Surprinzător, dieta, pe care a ţinut-o timp de trei săptămâni, chiar a funcţionat, aşa că Nance a decis să continue. Mai mult, Nance şi-a schimbat şi meseria, lucrând acum ca măcelar, aşa că nu are nicio problemă cu asigurarea mesei.
1. Pizza cu brânză – 25 de ani
Americanul Dan Janssen a trăit 25 de ani, mâncând numai pizza cu brânză. „Abuzurile” pe care le-a făcut doar de câteva ori într-un sfert de secol au constat în câteva stafide, o piersică sau câţiva covrigei, când a fost în Germania.
Totul a început la 14 ani, când, din motive etice, a decis să devină vegetarian. A existat, totuşi, un mic impediment – detesta legumele – aşa că a hotărât să mănânce pizza.
De atunci, mânâncă o pizza de 35 de centimetri pe zi, la o singură masă.
Potrivit presei, logodnica sa a încercat să-l convingă să renunţe la stilul său de a mânca, însă nu există detalii despre rezultate.
(Sursa: apropo.ro)