Turist din Suedia mușcat de câine, la Iași. „Noi nu avem câini sălbatici la mine în ţară”

0
133

Un turist suedez nu va uita uşor călătoria in judeţul Iaşi. Aflat în vizită la o familie din comuna Voineşti, bărbatul, reprezentant al unei organizații umanitare, a fost muşcat de picior de câinele gazdelor și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Eric este preşedintele Fundaţiei Star of Hope International din Suedia şi a venit la Iaşi din ţara natală pentru a sărbători Ziua Persoanelor cu sindrom Down. Barbatul a mers să vadă un copil din satul Slobozia care suferă de această boală, dar vizita s-a încheiat pentru el pe patul de spital.

 

„Filmam afară şi, pe neaşteptate, un câine m-a muşcat de picior. A fost foarte dureros şi am fost şi speriat pentru că am auzit de câinii sălbatici şi cât de periculoşi sunt. Apoi am mers la un doctor şi a trebuit să fac vaccin pentru a preveni un eventual pericol”, povestește pentru Digi 24 Eric Lennart Eriksson.

 

„Noi nu avem câini sălbatici la mine în ţară, trebuie să îi ţii în lesă. Și asta nu este bine. Doctorul mi-a spus că o fetiţă de 3 ani a fost ucisă de un câine sălbatic şi asta este teribil”, a adăugat suedezul.

 

Iar statisticile sunt îngrijorătoare. De la începutul anului, 344 de persoane din județul Iași au avut nevoie de vaccin antirabic, majoritatea fiind muşcate de maidanezi.

 

În judeţul Iaşi s-a deschis recent un adăpost pentru câinii fără stăpân a cărui capacitate este de peste o mie de locuri. Pe străzi sunt însă, potrivit reprezentanților primăriei, de zece ori mai mulți.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPregătiți niște farse de 1 aprilie pentru prieteni! Propunerile noastre
Articolul următorMugur Cozmanciuc atacă problema energiei regenerabile: „Guvernul care nu-și cunoaște țara: energie scumpă, tehnologii – da, regenerare – nu”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments