Un deputat rus cere recunoașterea independenței Transnistriei mizând pe situația politică din Ucraina

0
57

Deputatul Dumei de Stat, Roman Hudeacov solicită recunoaşterea independenţei aşa numitei Republicii Autonome Nistrene. Oficialul i-a dresat astăzi o scrisoare viceministrului afacerilor externe al Rusiei, Grigori Karasin, în care atenţionează pericolul care paşte raioanele din stânga Nistrului în contextul atacurilor violente din Ucraina, dar şi a reacţiilor venite din partea altor state.
 

„Având în vedere gravitatea și pericolul situației, dar şi doleanţele poporului transnistrean , rog să fie analizată posibilitatea de a recunoaştea regiunea Transnistreană, drept stat independent cu dreptul de aderare la componenţa Federaţiei Ruse”, scrie Hudeacov în mesajul său.

Oficialul rus face trimitere şi la rezultatele unui referendum din 2006, rezultatele căruia au arătat că cei peste 200 de mii de locuitori din stânga Nistrului îşi doresc unirea cu Rusia.

 

“În 1992 Moldova a săvârșit un act de agresiune militară asupra Transnistriei. Poporul transnistrean s-a ridicat împotriva discriminării, interzicerii limbii ruse și anschluss-ului Moldovei de către România. A rezultat un război sângeros. Armata moldovenească și pușcariașii eliberați au ocupat teritoriul Transnistriei. Lor li s-au opus populația pașnică a Transnistriei. Elevii claselor a 9-a și a 11-a din orașul Bender au fost uciși cu cruzime și violați – iată cu ce se laudă armata moldovenească în Transnistria. Au fost omorâte câteva mii de oameni, alte câteva – rănite! Toate aceste lucruri eu le-am văzut cu ochii proprii: morminte de copii și mame în lacrimi…”, adaugă Hudeacov în scrisoarea înaintată lui Karasin

 

poza 1

 

document

 
 
 
(Sursa: deschide.md)
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum arată Andreea Bănică nemachiată!
Articolul următorRemember. 37 de ani de la cel mai puternic cutremur din istoria modernă a României
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments