VIDEO. Senzaționala poveste a pietrelor care cântă

0
95
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/V91dkxp_XhI?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

În County Park din Pennsylvania există o zonă întinsă unde se găsesc pietre care scot anumite sunete atunci când baţi în ele. Fiecare cântă pe limba ei.

 

Zona de 3,2 hectare din cele aproape 52 cât are County Park a adunat mulţi curioşi şi amatori de senzaţii noi şi fenomene ciudate ale naturii. Aici se găsesc pietre mari și mici, bolovani de toate mărimile şi formele care, la o lovire încep să scoată sunete ca şi cum ar cânta.

 

Unii se întreabă dacă sunt pietre reale, căci sunetele pe care ele le scot par ca atunci când loveşti ceva metalic. Fenomenul a dat de furcă cercetătorilor şi geologilor multă bătaie de cap. Au făcut experimente şi cercetări, dar tot nu au aflat ce anume le face să scoată acest tip de sunet.

 

Fiecare piatră produce un sunet de joasă frecvenţă care nu este perceput de urechea umană. Asta s-a descoperit în 1965, în urma unor analize efectuate de geologul Richard Faas. Tonurile a mai multor pietre interacţionează unul cu celălat, şi toate adunate emit sunetul perceptibil omului.

 

 

Richard a continuat cercetările, dar nu a aflat prea multe, ci doar că pietrele ar conţine diabază, o substanţă vulcanică, bogată în fier şi alte minerale grele ca toate pietrele. Totuşi, ceva în compoziţia lor le face diferite de pietrele obişnuite.

O altă teorie despre „cântatul” pietrelor este aceea că presiunea sau frecarea dintre ele sunt responsabile de efectul audio.

 

Pietrele nu au fost pe acest teren dintotdeauna. Ele au ajuns în această zonă în urma unei avalanşe ce a avut loc pe muntele din zonă. Printre pietre nu prea creşte nimic, nicio plantă şi nici insectele nu-şi fac veacul în zonă.

 

Câţiva vizitatori au declarat că busolele lor nu au funcţionat în această zonă, şi cu toate astea nu s-au înregistrat radiaţii peste nivelul normal, unde magnetice anormale sau activitate electromagnetică. Totul este în parametrii normali.

 

Turiştii vin aici anual în număr mare şi nu ezită să nu folosească pietrele pe post de instrumente muzicale. În această zonă se ţin şi concerte, în care sunt folosite și pietrele, iar muzicienii cred că este un loc în care poţi face muzică interesantă.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments