Plângi când tai ceapa? Trucul simplu care te scapă de lacrimi în bucătărie[iframe src=”http://adevarul.ro/embed/life-style/bucatarie/Si-plangi-ceapaa-trucul-simplu-scapa-lacrimi-bucatarie-8_5333e3720d133766a844d0ff/index.html?width=640&height=360″ style=”border: 1px solid #000; padding:0px; margin:0px; width:640px;height:360px; overflow:hidden;” scrolling=”no” ]
Prin tăierea cepei, celulele acesteia sunt practic rupte, permiţând astfel eliberarea unei enzime care produce un sulfoxid iritant pentru ochi, iar reacţia firească a ochilor în momentul în care se simt „agresaţi” într-un fel sau altul este să producă lacrimi pentru curăţarea globului ocular. Din acest motiv mulţi oameni plâng când curăţă ceapă. Acest clip prezintă, însă, o modalitate de tăiere a cepei care nu implică lacrimi.
(Sursa: adevarul.ro)