Băsescu, despre inspecţia premierului cu barca: ”Când te-ai dus la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi. Mai lipsea să îi ducă pe sus, ca pe împăraţi”

0
81

 

 

Prezenţa premierului Victor Ponta în satele din Teleorman afectate de inundaţii este considerată de preşedintele Traian Băsescu „binevenită”. Modul în care şeful Guvernului a ales să inspecteze zona din barca pneumatică împinsă de ofiţeri ISU a fost însă etichetată de Băsescu drept „penibilă”. În plus, şeful statului îl acuză, într-un interviu acordat astăzi, pe vicepremierul Liviu Dragnea că ar fi „drenat” bani, prin Teldrum, pentru „lucrări care nu sunt de urgenţă” în detrimentul îndiguirilor, relatează Gândul.
 

Tentat de o descindere cu elicopterul în zonele inundate din sudul ţării, preşedintele Traian Băsescu susţine că prezenţa premierului Victor Ponta ieri la Teleormnan a fost „binevenită”, ironizându-l însă pe şeful Guvernului pentru inspectarea satelor din barca pneumatică.

„Orice intervenţie a Guvernului e binevenită. Modul cum a făcut-o este penibil. Când te-ai dus la inundaţii, ştii că te poţi uda până la chiloţi. Păşeşti cum păşeşte şi omul. Mai lipsea să îi ducă pe sus, ca pe împăraţi”, a comentat Băsescu la o zi după ce Victor Ponta şi Liviu Dragnea s-au lăsat împinşi de ofiţerii ISU pe uliţele satelor din Teleorman unde apa scăzuse până sub nivelul genunchilor.

Preşedintele admite că a avut intenţia de a merge la rândul său la inundaţii, fiind însă oprit de consilieri. „În ziua de Paşte, am vrut să sar în elicopeter să mă duc în Giurgiu şi în Teleorman. Consilierii mi-au spus „Va fi un tărăboi, se politizează inundaţiile. Mai bine lăsaţi Guvernul” „, a relatat preşedintele într-un interviu la Adevărul Live.

El l-a acuzat în schimb pe Liviu Dragnea, pentru contractele pe care le-a încredinţat cât a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, şi a sugerat electoratului să nu „aducă la Palatul Cotroceni un om dependent de baroni”, nominalizându-l pe Victor Ponta.

 

Dragnea, „un baron corupt”

Responsabilitatea pentru efectele inundaţiilor din judeţul Teleorman i-a fost atribuită de Băsescu lui Dragnea, etichetat drept „un baron corupt” şi acuzat că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, a „drenat” bani către „lucrări care nu sunt de urgenţă”. „Dumnezeu nu bate cu parul. Să îl vezi pe Dragnea în Teleorman unde a fost 16 ani preşedinte CJ să spună ce ar trebui făcut este jenant şi arată până unde merge făţărnicia baronilor. Când tu în Teleorman toţi banii îi trimiţi la Teldrum şi dai prioritate la lucrări care nu sunt de urgenţă sigur că e semn de corupţie”, a comentat Băsescu.

 

Preşedintele a nominalizat însă, în acelaşi sens, mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene aleşi din partea PSD şi cercetaţi de DNA. „Dragnea locuieşte într-un palat, am văzut toţi la televizor. Ia să vedem câţi bani a drenat Dragnea, Nicuşor Constantrinescu (preşedintele CJ Constanţa, n.red.), domnul de la Prahova (Mircea Cosma, n. red.), Duicu (Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, n.red.) sunt embleme.V-o spun eu din instinct. Volumele de bani direcţionate de baroni sunt mai mari decât ale miniştrilor”, susţine Băsescu.

 

„Ponta mai bine se ducea într-o peşteră decât la MApN”

Totodată, preşedintele l-a etichetat pe prim-ministru drept om “al baronilor”, sugerând electoratului să nu îl susţină la alegerile prezidenţiale.

“Nu aduceţi la Palatul Controceni un om dependent de baroni. N-am nicio reţinere să spun: Victor Ponta. Pentru că se va baroniza ţara. Românii nu îşi dau seama ce pericol uriaş îi pândeşte să aducă la Cotroceni un om care numeşte procurorii, judecătorii la ÎCCJ, controlează serviciile de informaţii. Va lua decizii împins de baroni”, a contestat Băsescu o candidatură a lui Ponta înainte de oficializare.

 

Preşedintele l-a acuzat de altfel pe premier de „minciună” după mutarea biroului la Ministerul Apărării cu pretextul că este înregistrat la Palatul Victoria. „E un semn foarte prost, dar sper că l-a realizat şi dânsul. Dacă vroia să fie sigur că nu-l ascultă nimeni, mai bine se ducea într-o perteră, la Scărişoara. A fost o minciună. Fiindcă nu a fost ascultat biroul prim-ministrului, a fost ascultat baronul Duicu, care era în biroul prim-ministrului”, a reluat Băsescu informaţiile din rechizitoriul procurorilor în cazul Duicu, mai spune sursa citată.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments