Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi, relatează Gândul.
Guvernul a luat la numărat filele din cele nouă cutii, cu 63 de bibliorafturi care reprezintă plângerea colectivă împotriva introducerii accizei la carburanţi depusă de Partidul Mişcarea Populară. Din cele 300.000 de semnături cu care se laudă PMP, Corpul de Control al premierului susţine că 200.000 nu pot fi indetificate şi numai 2.748 pot fi considerate petiţionari conform prevederilor legale.
După Traian Băsescu, a venit şi reacţia Elenei Udrea, care a catalogat concluziile Corpului de Control drept „o minciună”. „Cum şi-a permis Guvernul să cerceteze nişte cetăţeni? Nu este treaba Guvernului să cerceteze oameni care au opinii diferite pe marginea activităţii lui”, a declarat Udrea, prezentă la o dezbatere organizată duminică de Partidul Mişcarea Populară.
Rugat să comenteze acest subiect, preşedintele Traian Băsescu, care a participat duminică la o dezbatere organizată de Mişcarea Populară, s-a limitat la un răspuns scurt: „Probabil şi semnătura mea e falsă”.
Astfel, Guvernul informează că va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi. De asemenea, au fost identificate 12 cazuri de oameni care figurau ca semnatari ai petiţiei, dar care decedaseră înainte de întocmirea listei şi alte peste 250 de situaţii de semnatari înscrişi cu actele de identitare ale altor persoane.
La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.
(Sursa: gandul.info)