Corneliu Vadim Tudor, scos din cursa pentru europarlamentare. BEC nu a validat lista de semnături a PRM

0
78

 

 

Corneliu Vadim Tudor este ca şi scos din cursa pentru europarlamentare, BEC neacceptând lista de semnături depusă de acesta în numele PRM, la înscrierea candidaturilor. „E o ruşine ce se întâmplă. E încă o ofensivă a lui Victor Ponta”, a comentat Vadim Tudor. Decizia BEC poate fi atacată în instanţă.
 

 

Candidaturile PRM la europarlamentare au fost respinse de Biroul Electoral Central, care a găsit nereguli în listele de semnături depuse de formaţiunea lui Corneliu Vadim Tudor. Potrivit legii, candidaturile trebuie însoţite de 200.000 de semnături de susţinere.

„În ritmul ăsta nu va mai candida nimeni. Este o ruşine ce se întâmplă. E încă o ofensivă a lui Victor Ponta”, a comentat Vadim Tudor.

BEC a respins de asemenea şi lista de candidaturi depusă în numele PRM de Gheorghe Funar, precum şi cea depusă de Eugen Moiescu în numele PNŢCD. În schimb, a fost acceptată lista de candidaturi depusă de Aurelian Pavelescu în numele PNŢCD.

Una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

BEC a admis listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forţa Civică şi PNŢCD a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

 

De asemenea, BEC a admis candidaturile independente din partea lui Capsali Pericle Iulian, Paul Purea, Ungureanu Corina, Filip Constantin Titian.

BEC a mai respins listele de candidaturi la europarlamentare ale Noua Republică, Partidului Verde, Partidului Ecologist Român, Partidului Dreptăţii Sociale, Partidului Alianţa Socialistă, Alianţei Naţionale a Agricultorilor.

Tot astăzi, BEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu care are o decizie de incompatibilitate definitivă.

Deciziile de respingere anunţate de BEC pot fi contestate în instanţă la Tribunalul Bucureşti, care se pronunţă în maximum 2 zile, iar decizia de aici poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, decizia acestei instanţe fiind definitivă şi pronunţată în maximum 2 zile.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSâmbătă, la Iulius Mall se desemnează Miss Boboc Iaşi
Articolul următorFOTO. Kim Kardashian, atacată de un elefant în timpul unui selfie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments