"Doamna şantajistă" Firea şi "procurorul ratat" Ponta l-au scos din nou la atac pe preşedintele Traian Băsescu

0
82

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, într-o declaraţie de presă, că este „nevoit să se coboare în mocirla în care a coborât Victor Viorel Ponta” şi să răspundă la acuzaţiile şi acţiunile premierului. Preşedintele s-a referit la Gabriela Firea spunând că este „o şantajistă de profesie”, iar pe Victor Ponta l-a caracterizat drept un „procuror ratat”.

 

 

Traian Băsescu a reamintit că senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea a fost condamnată la plata unei amenzi de 1.000 de lei pentru şantaj la adresa unui membru CNA. Şeful statului a mai spus că Firea l-a şantajat public pe preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov ca să aprobe proiectele soţului ei. „Are o şcoală bună, e crescută la şcoala turnătorului Felix”, a menţionat Traian Băsescu.

 

„Am auzit că Victor Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt. Îi dau un sfat – să nu o ia! Femeia asta aduce ghinion oricărui bărbat”, a continuat şeful statului atacul la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea. El a precizat că nu este un atac la adresa femeii Gabriela Firea, ci „la adresa unei şantajiste, care are pretenţia de a fi un senator respectat”.

 

Preşedintele a calificat drept „o recomandare absolut amicală” declaraţia sa potrivit căreia Gabriela Firea s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă pe soţul său „dacă nu e atentă”.

 

Şeful statului a mai spus că, atunci când naviga, ca şi soţul senatorului Gabriela Firea, erau foarte mulţi colegi de-ai lor „care nu stateau 3 luni şi jumătate şi îşi căutau vapor să plece în cursă…de bine ce le era acasă”.

 

„Poate fi interpretată şi în acest sens. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator, după ce a făcut şcoala turnătorului Felix”, a adăugat Traian Băsescu.

 

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, afirmase, duminică, Traian Băsescu.

 

 „Doamna şantajist să ştie că nu vorbesc fără documente”, a mai spus, marţi, preşedintele, referindu-se la presupusa ameninţare la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea. El a arătat că pe adresa preşedinţiei au venit mai multe plângeri referitoare la presupuse activităţi ilegale ale lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, şi a precizat că toate aceste plângeri au fost transmise instituţiilor abilitate.

 

„Marea haită PSD-istă care a semnat astăzi petiţia şantajistei Firea, la îndemnul premierului profund corupt şi mincinos, nu mă impresionează”, a declarat Traian Băsescu. „Nu voi face niciun pas înapoi”, a promis preşedintele. El a adăugat că şi-ar putea face o zi pe săptămână în care ar putea prezenta un buletin al corupţiei guvernamentale.

 

 

Preşedintele a avut şi un mesaj pentru populaţie: Abordarea „o fi furat, dar a făcut ceva şi pentru noi” nu este de natură să ne scoată din subdezvoltare. „Am trecut de epoca Năstase”, a spus preşedintele.

 

Şeful statului nu a ratat ocazia de a taxa şi două televiziuni. El a spus că e jalnic că Victor Ponta îşi face jocurile politice cu sprijinul televiziunii unui turnător şi a mogulului Ghiţă, care, din punctul său de vedere, este „mult mai periculos”.

 

 

Despre Comisia Nana

Preşedintele Traian Băsescu a spus că formarea comisiei Nana este „un abuz” pe care îl fac „premierul şi ciracii lui”. El a afirmat că dacă retrocedările au fost ilegale, trebuie să răspundă în faţa legii, eventual făcând închisoare, prefecţii şi primarii, care, din câte ştie, au fost de la PSD.

 

„Din punctul meu  de vedere, este o comisie politică, pentru că nu poate constitui un motiv de anchetă o tranzacţie între doi subiecţi privaţi”, a declarat Traian Băsescu.

El a spus că mai interesantă i se pare înstrăinarea terenurilor de la Institutul Fundulea – făcută tot în timpul unor primari PSD şi PC – şi a promis că se va ocupa personal de această problemă, în cazul în care nu se va face lumină. „Ce se întâmplă cu terenurile statului, cine le exploatează, în ce condiţii” – acestea ar fi aspectele demne de atenţia unei comisii parlamentare, a arătat Traian Băsescu. El a folosit sintagma „haită de parlamentari” referindu-se la cei care „sunt slugile lui Ponta într-un joc politic murdar”.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments