Doi cetăţeni din Osetia de Sud care au traversat Prutul înot, reţinuţi de poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
80

Poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F Folteşti, judetul Galati, au depistat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, un bărbat şi o femeie din Osetia de Sud care au încercat să intre ilegal în România. Totodată, în urma schimbului de informaţii cu autorităţile din ţara vecină, poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au reuşit reţinerea unui alt bărbat, soţul tinerei depistate de lucrătorii noştri.

 

 

În ziua de 23 aprilie a.c., în jurul orei 00.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Folteşti/ I.T.P.F. Iaşi, care desfăşurau o misiune specifică cu autospeciala care funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Stoicani, jud. Galati, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

 

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector, care a procedat la legitimarea persoanelor.

 

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Osetia de Sud, frate şi soră, în vârstă de 30 respectiv 33 ani.

 

În urma schimbului de informaţii cu autorităţile din ţara vecină, poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au informat că au reţinut, pe direcţia trecerii ilegale, un alt bărbat, soţul tinerei depistate de lucrătorii noştri.

 

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile persoanelor s-a stabilit că acestea intenţionau să ajungă în Ungaria. Astfel, fratele şi sora au trecut înot râul Prut, iar bărbatul reţinut de poliţiştii de frontieră moldoveni nu a mai traversat Prutul, deoarece nu ştia să înoate.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments